Friday, April 25, 2025
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Το 4ο Κδαπ του δήμου Ναυπακτίας αποχαιρέτησε το χειμώνα

spot_img

Το 4ο Κδαπ του Δήμου Ναυπακτίας αποχαιρέτησε το χειμώνα με πλούσιες κι ευφάνταστες δράσεις! Τα παιδιά μέσω του πρότζεκ “Ντετέκτιβ του πλανήτη” ανακάλυψαν τα ηφαίστεια και ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους στο διάστημα με πολλές και δημιουργικές κατασκευές! Το ίδιο θέμα ακολουθήθηκε και στην ενότητα των πειραμάτων, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα πειράματα που έκαναν! Η βαλίτσα μας, μέσω της δράσης “μια βαλίτσα ταξιδεύει”, επισκέφθηκε τη Νορβηγία και μάθαμε για τα Φιορδ και το Βόρειο σέλας!

Στην ενότητα “steam” τα παιδιά ασχολήθηκαν με τους αστερισμούς, διάβασαν το μύθο που κρύβεται πίσω από το όνομά τους και φυσικά τους δημιούργησαν!Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τα παιδιά του κδαπ συμμετέχουν σε δύο πανελλήνιους διαγωνισμούς,τους οποίους δούλεψαν και ολοκλήρωσαν στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής! Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και τους συγχαίρουμε για την εκπληκτική δουλειά που έκαναν! Οι μικροί μάγειρες στα πλαίσια του master chef junior μαγείρεψαν λαχταριστές και πεντανόστιμες συνταγές, τις οποίες και γεύτηκαν! Η γυμναστική κι η καθημερινή άσκηση αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς τους, παίζουν καθημερινά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ και επιδίδονται σε ασκήσεις ενόργανης με τη χρήση στρωμάτων. Από τις καθημερινές τους δράσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική, οι παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί, η πληροφορική και το θεατρικό παιχνιδι.

Τον Φεβρουάριο στα εικαστικά προσαρμόσαμε τις βασικες αρχές του σχεδίου (σημείο-γραμμή-επίπεδο) στα ζωάκια! Τιμώντας την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου κατασκευάσαμε ένα σκυλάκι χρησιμοποιώντας το σχήμα της καρδιάς. Μπαίνοντας στην καρναβαλική περίοδο σχεδιάσαμε τον Αρλεκίνο, κατασκευάσαμε την φιγούρα του από χαρτόνι και μιλήσαμε για την Comedia del’ arte. Δημιουργήσαμε τις μάσκες της αρεσκείας μας και βάψαμε γύψινες μάσκες μαγνητάκια για το ψυγείο! Ο μήνας Φεβρουάριος έκλεισε και μας αποχαιρέτησε με ένα υπέροχο αποκριάτικο πάρτυ την Τσικνοπέμπτη, όπου διασκεδάσαμε, χορέψαμε, παίξαμε και φυσικά τσικνίσαμε, όπως το απαιτεί η μέρα!