22.2 C
Nafpaktos
Monday, June 5, 2023
spot_img
spot_img

Υπεγράφη η σύμβαση για το τμήμα του διαγώνιου άξονα Μπράλος-Άμφισσα

Υπογράφηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, η σύμβαση για το έργο «Οδικό τμήμα Μπράλος-Άμφισσα του διαγωνίου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο».
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 54 μήνες από την ημέρα της σύμβασης και η χρηματοδότησή του θα γίνει μέσω πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Πρόκειται για έναν δρόμο συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ. που αποτελεί τμήμα του διαγώνιου άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο και θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες, επτά γέφυρες και έξι ισόπεδους κόμβους.
Ειδικότερα, αφορά στην κατασκευή του τμήματος από το Μπράλο μέχρι την αρχή της παράκαμψης Γραβιάς και από τον Ισόπεδο Κόμβο Μεταλλείων Βωξίτη έως την Άμφισσα.
Ο διαγώνιος οδικός άξονας Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιονία Οδό, φέρνοντας ουσιαστικά και πρακτικά πιο κοντά τη Νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, καθώς η χιλομετρική απόσταση και ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθούν εξαιρετικά.
Σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας, το Μπράλος-Άμφισσα αναμένεται να κάνει πιο ασφαλή τη διαδρομή και να μειώσει σημαντικά την απόσταση και το χρόνο κάνοντας ευκολότερη την καθημερινότητα για πάρα πολλούς πολίτες.

Δηλώσεις

Γ. Οικονόμου
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:
«Η υπογραφή της σύμβασης για το Μπράλος-Άμφισσα αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες ενέργειες κάνει πράξεις τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο που θα συνδέσει την ελληνική Περιφέρεια και θα αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή μας, στον τόπο μας, και θα μείνει κληρονομιά στις επόμενες γενιές.
Πρακτικά, θα συνδέσει τη Νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά Ελλάδα, μειώνοντας σημαντικά τη χιλιομετρική απόσταση και το χρόνο ταξιδιού.
Το Μπράλος-Άμφισσα αναμένεται να κάνει πιο ασφαλή τη διαδρομή τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς, όσο και για τους κατοίκους της περιοχής.
Θα δώσει πρόσθετη αναπτυξιακή διάσταση στον τόπο μας, επιβεβαιώνοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Λαμια ως διαμετακομιστικό κέντρο πανελλήνιας και πανευρωπαϊκής κλίμακας.
Θα ενισχύσει τις οικονομικές προοπτικές της Φθιώτιδας και των γειτονικών νομών και θα προσφέρει νέες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ενισχύοντας τη θέση της περιοχής μας ως πόλο έλξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Χ. Σταϊκούρας
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την υπογραφή της σύμβασης δημοπράτησης της κατασκευής του δρόμου “Μπράλος- ‘Αμφισσα”, ως τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα “Λαμία- Ιτέα- Αντίρριο”.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για ολόκληρη τη χώρα, ειδικά για τη Στερεά Ελλάδα, που καθίσταται πλέον συγκοινωνιακός κόμβος, με την ολοκλήρωση των- εθνικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας- οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, μαζί με την ολοκλήρωση του Ε65 και το ξεμπλοκάρισμα τμήματος του οδικού άξονα “Λαμία- Καρπενήσι”.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο εντάχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση ως δημόσιο έργο εθνικής σημασίας, με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ξεκινά να παίρνει “σάρκα και οστά”, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας.
Και γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον καλό συνάδελφό μου υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, για τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει για την πρόοδο των έργων στην επικράτεια, προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.
Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου “Ε-65” και αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των Αυτοκινητοδρόµων ΠΑΘΕ και Ιονίας Οδού, εξυπηρετώντας διαδρομές από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προς περιοχές της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας. Η ολοκλήρωσή του σημαίνει ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο άνετη κυκλοφορία, διασύνδεση των περιφερειών και των πόλεων, καθώς και διευκόλυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου και των μεταφορών, τόνωση των τοπικών αγορών και ανάπτυξη των οικονομιών.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και υπεύθυνα, για τη διαμόρφωση όρων βιώσιμης ανάπτυξης, ισόρροπα, σε όλες τις περιοχές της πατρίδας μας.

Γ. Μπούγας
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Φωκίδα και τη Στερεά Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί αφενός την έναρξη κατασκευής ενός σπουδαίου οδικού έργου, αφετέρου το τέλος μιας μακράς περιόδου, που υπερβαίνει τα 50 έτη, κατά την οποία δεν εκτελούνταν μεγάλα και αναπτυξιακού χαρακτήρα έργα στη Φωκίδα.
Ταυτόχρονα, η σημερινή ημέρα αποτελεί κι έναν σημαντικό προσωπικό σταθμό, διότι η υπογραφή της σύμβασης συνιστά δικαίωση των προσωπικών μου προσπαθειών, από το 2004, για την υλοποίηση του εν λόγω έργου. Θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου προς τους Υπουργούς και συναδέλφους Βουλευτές για την τιμητική αναφορά τους στη δική μου συμβολή. Θα ήθελα ειδικότερα να ευχαριστήσω ειλικρινώς:
Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με εντολή του οποίου άρχισαν κι ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι διαδικασίες που οδήγησαν στην υπογραφή της σύμβασης,
Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την εξαιρετική συνεργασία και την άψογη και απολύτως διαφανή διεκπεραίωση σύνθετων κι απαιτητικών ενεργειών,
Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη,
Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα,
Τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γιάννη Οικονόμου,
Και ασφαλώς τον συμπατριώτη μας, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότησή του.
Από δω και στο εξής, θα παρακολουθούμε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Μέλημά μας είναι να απορροφήσουμε όσο δυνατόν μεγαλύτερη ωφέλεια από την κατασκευή του έργου και μετά την ολοκλήρωσή του να αξιοποιήσουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που παρέχονται για την περιοχή μας.

Φ. Σπανός
Καλημέρα με πολύ καλά νέα! Ένα κομβικό έργο για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας ξεκινά! Συναντηθήκαμε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υπογραφή της σύμβασης του οδικού έργου Μπράλος – Άμφισσα, προϋπολογισμού 285 εκατ. ευρώ.
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του οδικού τµήµατος από το Μπράλο µέχρι την Αρχή παράκαµψης Γραβιάς (χ.θ.0+000 έως 7+300) και του οδικού τµήµατος µετά το τέλος της Παράκαµψης Γραβιάς (από χ.θ. 13+600) έως την Άµφισσα (χ.θ. 30+700), µήκους περίπου 25χλµ. Η συμβατική διάρκεια των εργασιών ορίστηκε σε 54 μήνες.
Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγίαννη για την υιοθέτηση όλων των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Στερεάς Ελλάδας!
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα βρίσκεται δίπλα στο Υπουργείο και τον ανάδοχο συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις για την ταχεία και κυρίως άρτια υλοποίηση του έργου.
Καλή μας αρχή

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme