32.2 C
Nafpaktos
Friday, July 12, 2024
spot_img
spot_img

Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του ΞΕΝΙΑ- Ολοκλήρωση εντός 18μήνου

T. Λουκόπουλος: «Το οραματιστήκαμε, το υποσχεθήκαμε, το πραγματοποιούμε».

«Το οραματιστήκαμε, το υποσχεθήκαμε, το πραγματοποιούμε». Έτσι ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου». Η σύμβαση υπογράφηκε στο γραφείο του Δημάρχου από τον Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της « ΣΤΑΤ   ΑΝΩΝΥΜΗ  ΤΕΧΝΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ»,  κ. Τριανταφυλλίδη Ευστάθιο. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 2.580.000 ευρώ αλλά μετά την έκπτωση υπεγράφη σύμβαση ύψους 976.567 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με την σύμβαση είναι 18 μήνες, οπότε η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τον Αύγουστο του 2020. Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας του «ΞΕΝΙΑ» του Δήμου Ναυπάκτου και στην ανάδειξή του για πολιτιστικές χρήσεις ώστε να γίνει ένας χώρος εναρμονισμένος με το φυσικό περιβάλλον, λειτουργικός, προσβάσιμος και ανοιχτός για τους πολίτες. Το έργο θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, και προβλέπει τη δημιουργία: – εικονικού μουσείου ψηφιακής αναπαράστασης της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, – εκθεσιακού χώρου – πινακοθήκης, αίθουσας εκδηλώσεων – συνεδρίων, εστιατορίου-bar και  μικρού κέντρου φιλοξενίας επισκεπτών.

Το συνολικό τεχνικό έργο διαχωρίζεται σε τέσσερα σημεία επέμβασης:
-Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. Όλες οι εργασίες, αφορούν στο σύνολό τους το εσωτερικό των κτιρίων και δεν επιφέρουν αλλοιώσεις των όψεων. Οι παρεμβάσεις στις όψεις θα αφορούν μόνο στην αποκατάσταση φθορών, με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό σχεδιασμό τους.
-Στατική ενίσχυση.
-Ενεργειακή αναβάθμιση
-Αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου. Οι επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο αρχικό σχεδιασμό τους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο «με την υλοποίηση του έργου το ΞΕΝΙΑ θα ξαναγίνει το στολίδι της πόλης μας. Παραλάβαμε ένα ΞΕΝΙΑ , υγειονομική βόμβα, κατοικία αδέσποτων και κέντρο παραβατικότητας, αλλά καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί και να δώσουμε λύση. Με χρήματα του Δήμου ήδη έχουμε καθαρίσει και προστατεύσει το κτίριο από φθορές και αναδείξαμε τον περιβάλλοντα χώρο. Η λεηλασία που υπέστη το ΞΕΝΙΑ πριν το 2014, είναι πια ανεπιστρεπτί παρελθόν.» Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στο να φθάσουμε στην σημερινή εξέλιξη. Όσους βοήθησαν στην εκπόνηση των μελετών, στην υποβολή και την έγκριση της πρότασης αλλά και στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «οι αντίστοιχες μελέτες για το ΞΕΝΙΑ της Άρτας έχουν κόστος 1.000.000 ευρώ ενώ οι αντίστοιχες μελέτες  στον Δήμο Ναυπακτίας είχαν πολύ μικρό κόστος».
Στην συνέχεια ο ανάδοχος του έργου κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε: « Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή σας. Από την πλευρά μας σας διαβεβαιώνουμε ότι,  αξιοποιώντας την μεγάλη μας εμπειρία σε ανάλογα έργα, εγγυούμαστε την επιτυχή και σύντομη, εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση του έργου».

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι της εταιρίας επισκέφθηκαν το χώρο του ΞΕΝΙΑ.
Επειδή οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, θα χρειαστεί να περιοριστεί ο χώρος στάθμευσης στην βόρεια πλευρά του ΞΕΝΙΑ. Προς το παρόν δεν θα μετακινηθεί ο χώρος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό θα γίνει σε επόμενη φάση, όταν ξεκινήσουν οι στατικές επεμβάσεις που προβλέπονται στο συγκεκριμένο κτίριο.

Δελτίο τύπου δήμου Ναυπακτίας

                                                 

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme