7.7 C
Nafpaktos
Friday, February 3, 2023
spot_img
spot_img

Ψήφισε τεχνικό πρόγραμμα η Δωρίδα με απούσα την αντιπολίτευση

Απών, που δεν πέρασε ασχολίαστο, το μεγαλύτερο τμήμα της αντιπολίτευσης. Παρούσα μόνο η παράταξη Ασημάκη 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψήφισε κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Δωρίδος, μία συνεδρίαση όμως όπου σημαδεύτηκε από την απουσία δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, γεγονός που δεν πέρασε ασχολίαστο.

Κατά την εισήγησή του ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης σημείωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, για το 2023, ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ, με το Θάνο Ασημάκη να απαντά ότι επί της ουσίας ο δήμος μιλά για «πρόγραμμα φούσκα», καθώς χαρακτηρίζεται από πολλά ανεκτέλεστα έργα.

Ο δήμαρχος έστρεψε τα βέλη του προς την αντιπολίτευση, με αφορμή και την απουσία των παρατάξεων Φλώρου και Λάιου από την κορυφαία στιγμή του δημοτικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για απαξίωση του θεσμού.

Η λίστα των έργων

Κάνοντας μία συνοπτική ενημέρωση, με αφορμή και τη συζήτηση,  ο Μανώλης Μαυρομμάτης ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο fb, μία λίστα επί των όσων έργων πραγματοποίησε ο δήμος. Αναλυτικά σημείωσε:

 • Έχει εκτελεστεί τεχνικό πρόγραμμα σε 13 από τις 15 κοινότητες στην ενότητα Ευπαλίου , σε 7 από τις 9 κοινότητες της ενότητας Τολοφωνος, σε 10 από τις 13 κοινότητες των Βαρδουσίων και σε 13 από τις 17 κοινότητες της ενότητας Λιδωρικίου με συνολικό ποσό σχεδόν 1.500.000€ . Συνολικά έχουν εκτελεστεί έργα σε 43 από τις 55 κοινότητες του Δήμου μας …

Ειδικότερα το 2020 έγιναν 43 έργα ποσού 500.000€, το 2021 29 έργα ποσού  616.000€ και το 2022 έργα πάνω από 200.000€. ( εκκρεμεί η Αρτοτινα και η Κεράσια – εγγυητική από αναδόχους )

Μέχρι το  τέλος αυτής της θητείας θα γίνουν έργα σε όλες τις κοινότητες σύμφωνα με το πλάνο μας.

( τα παραπάνω δεν περιλαμβάνουν προμήθειες και υπηρεσίες 300 τεχνικών περιγραφών και ποσού σχεδόν 3.000.000€)

Συντάχτηκαν 13 μελέτες για ένταξη σε προγράμματα  ποσού 9.500.000€

Έχουν δημοπρατηθεί εκτελούνται η είναι στην διαδικασία της δημοπράτησης …

 • Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Διχωρίου 108.000€
 • Βελτίωση ύδρευσης τοπικών κοινοτήτων Δήμου Δωρίδος 2.181.451€
 • Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Πανόρμου

165.322€ ( ΑΝΦΩ -προέγκριση όρων δημοπράτησης )

 • Βοτανικός κήπος Βαρδουσίων 600.000€ ( ΑΝΦΩ -προέγκριση όρων δημοπράτησης )
 • Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας Γλυφάδας 185.483€
 • Ανάπλαση χώρου βρύσης Δεση Κριατσίου 101.000€
 • Οδοποιία Αμυγδαλιάς ( ΡΕΝΤΖΟΥ ) 700.000€
 • Ύδρευση Τρικόρφου 600.000€
 • Μέσα στις πρώτες 15 μέρες του Ιανουαρίου θα δημοπρατηθεί η οδοποιία Ερατεινης 1.700.000€
 • Άμεσα η αποχέτευση παραλιακών οικισμών 5.000.000€ η μελέτη ύδρευσης κοινοτήτων μας και η βελτίωση των γηπέδων Λιδωρικίου και Τολοφωνος.

Αυτοί που προσπαθούσαν να φέρουν την καταστροφή και  δυσφημίζουν τις κοινότητες μας σχετικά με το νερό :

 • Γίνεται καθαρισμός και απολύμανση κάθε έτος σε όλες τις δεξαμενές μας και η υπηρεσία ύδρευσης έχει αλλάξει μέχρι στιγμής 10 χιλιόμετρα προβληματικών δικτύων … ενώ υπάρχουν συμβάσεις για έλεγχο αντλιοστασίων και συστημάτων χλωρίωσης.

Αυτά όταν οι δήμοι που αποτελούν τον δήμο Δωρίδος έπαιρναν σχεδόν 5.000.000€ κάθε έτος και μπορούσαν να κάνουν έργα με απίστευτα πιο εύκολες διαδικασίες Ο Δήμος Δωρίδος παίρνει κάθε έτος 330.000 για έργα στις κοινότητες του … με αυτά διαχειρίζεται τις ελλείψεις σε γιατρούς και καθηγητές με αυτά πληρώνει διαμονή και σίτιση για να υπάρχει κίνητρο και έχει λύσει το πρόβλημα … με αυτά προσπαθεί να καλύψει ναυαγοσωστικά τις παραλίες του.. Αυτά μέσα στον κορονοϊό σε ενεργειακή κρίση , σε κλιματική αλλαγή με πρωτοφανή φαινόμενα 3 μηχανικούς και 4 υδραυλικούς …

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που καθημερινά δίνουμε μάχη και ιδιαίτερα  τον δήμαρχο μας Γιώργος Καπεντζώνης – Giorgos Kapentzonis που δεν σταματάει να είναι δίπλα σε όλους μας  και να μας εμψυχώνει και να μας καθοδηγεί όταν καμία φορά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στεναχωριόμαστε γιατί είμαστε άνθρωποι και πληγωνόμαστε ειδικά όταν λόγω πολλών συνθηκών δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο 100% αυτού που θελουμε να δώσουμε …

Ας συνεχίσουν να λένε ότι δεν έχει γίνει τίποτα , ας συνεχίσουν να λένε δεν υπάρχει προγραμματισμός , ας ψάχνουν λακούβες να φωτογραφίσουν , ας συνεχίσουν να μην είναι παρόντες …

Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε ανεξαρτήτως συνθηκών … την εμπιστοσύνη σας θα την τιμήσουμε στο έπακρο…».

«Ένοχοι ένοχοι», σχολιάζει η παράταξη Ασημάκη

«Ένοχοι ένοχοι», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της παράταξης του Θάνου Ασημάκη, στην οποία γίνεται αναφορά για τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή την απουσία μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:

«Με τακτική λαϊκού δικαστηρίου αντιμετώπισε την απουσία μεγάλης μερίδας μελών της αντιπολίτευσης, η διοικούσα δημοτική παράταξη Καπεντζωνη, καθαρά για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, στήνοντας τους πάντες στο απόσπασμα και ενώ στην αρχή του συμβουλίου ανέφεραν πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προ πολλού δηλώσει κώλυμα..

Επιθετική τακτική που δηλώνει φόβο, μιας και δεν έχουν σοβαρά επιχειρήματα για να ασκήσουν κριτική στην αντιπολίτευση αλλά και για να στρέψουν αλλού τα βλέμματα και όχι στην δικιά τους ανεπάρκεια.

Τακτική που αποδεικνύει και έλλειψη πολιτικής παιδείας, μιας και θα έπρεπε τουλάχιστον να περιμένουν το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να λογοδοτήσουν οι απόντες, προτού βιαστούν να καταδικάσουν τους πάντες αδιακρίτως».

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme