spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Όλα έτοιμα για το τζάμπολ του μεγάλου Τουρνουά 3on3 που ξεκινά την Παρασκευή στη Ναύπακτο

spot_img
spot_imgspot_img

Όλα έτοιμα για το τζάμπολ του Μεγάλου Τουρνουά 3 on 3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» με τις συμμετοχές για ακόμη μια χρονιά να ξεπερνούν τις 40 ομάδες!!!

Η στήριξή σας είναι συγκινητική και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε δυναμικά αυτή τη μπασκετική γιορτή, που μετρά ήδη 10 χρόνια ζωής!

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο και ασφαλές μπασκετικό διήμερο, γεμάτο πάθος, θέαμα και αθλητικό πνεύμα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνων για όλες τις κατηγορίες.

Ραντεβού στο γήπεδο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025
17:30 Προσέλευση ομάδων Κατηγορίας U 12
17:45 Κλήρωση ομίλων-Προθέρμανση ομάδων
18:00 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας U 12
19:00 Προσέλευση ομάδων Κατηγορίας U 14
19:30 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας U 14
20:00 Προσέλευση ομάδων Κατηγορίας U 16
20:30 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας U 16
Η κατηγορία U12 αποτελείται από 10 ομάδες και θα χωριστεί σε 2 ομίλους των (5) πέντε ομάδων. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής: Τα Γεράκια, Destroyers, Ρεάλ Μαδρίτης, Lepanto Bulls, Κόκκινοι Διάβολοι, The Wolves, Impact, Nafs Hooper, Τουρμπίνια και Te-killers.
Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο). Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση.
B’ Φάση: Ημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι νικητές των ομίλων Α1-Β2 και Β1-Α2.
Γ’ Φάση: Τελική Φάση. Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η θέση.
Η κατηγορία U14 αποτελείται από 6 ομάδες και θα χωριστεί σε 2 ομίλους των (3) τριών ομάδων. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής: Tuff Boys, LA Stipers, Ma Lakers, More than Brothers, Όλα στο κόκκινο και Lepanto Supersonics.
Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο). Ο πρώτος της βαθμολογίας του κάθε ομίλου Α1 και Β1 προκρίνεται στην ημιτελική φάση.
Β΄ Φάση: Προημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι δεύτεροι και οι τρίτοι του κάθε ομίλου Α2-Β3 (Ν1) και Β2-Α3 (Ν2).
Γ΄ Φάση: Ημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι πρώτοι των ομίλων και οι νικητές της προημιτελικής φάσης Α1-Ν2 και Β2-Ν1.
Δ’ Φάση: Τελική Φάση. Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η θέση.
Η κατηγορία U16 αποτελείται από 9 ομάδες και θα χωριστεί σε 3 ομίλους των (3) τριών ομάδων. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής: Galacticos, Οι άνεργοι, Bricklyn Nets, Ακαταμάχητοι, Georgarades BC, Dream Team, Αγρίνιο, Τρελοκοτσίδες και Οι Top τέσσερα(4).
Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο). Ο πρώτος της βαθμολογίας του κάθε ομίλου Α1, Β1 και Γ1 προκρίνεται στην προημιτελική φάση.
Β΄ Φάση: Play off των 6. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι δεύτεροι και οι τρίτοι του κάθε ομίλου Α2-Γ3 (Ν1), Β2-Α3 (Ν2) και Γ2-Β3 (Ν3).
Γ΄ Φάση: Προμιτελική Φάση. 2 από τις 6 ομάδες περνούν bye- δηλ απευθείας στα ημιτελικά ως οι καλύτερες πρώτες (Β1 και Γ1). Οι υπόλοιπες 4 διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες Α1-Ν3 (N5) και Ν1-Ν2 (N6).
Δ΄ Φάση: Ημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι 2 πρώτοι των ομίλων που πέρασαν bye και οι νικητές της προημιτελικής φάσης Β1-Ν5 και Γ1-Ν6.
Ε’ Φάση: Τελική Φάση. Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η θέση.
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025
18:00 Προσέλευση Ομάδων Κατηγορίας Ανδρών 17+
18:15 Κλήρωση ομίλων-Προθέρμανση ομάδων
18:30 Έναρξη Τουρνουά Κατηγορίας Ανδρών 17+
Η κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ 17+ αποτελείται από 16 ομάδες και θα χωριστεί σε 4 Ομίλους των (4) τεσσάρων ομάδων. Οι ομάδες είναι οι εξής: e-horizons, Nothing But Air, Dream Team, Άχαστοι, Γαυροβάζελοι, 6 7(six seven), New castle, Brick three, Outsiders, Άπαχοι, Old school boys, ΑΕΑ, ΑΕΦ, Τσιλίτες και Χομπίστες.
Α’ Φάση: Αγώνες με το σύστημα πουλ (όλοι με όλους σε έναν γύρο ). Οι 2 πρώτοι της βαθμολογίας του κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη Φάση
Β΄ Φάση: Προημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου Α1-Β2(ΝΙΚΗΤΗΣ1), Β1-Α2(ΝΙΚΗΤΗΣ2), Γ1-Δ2(ΝΙΚΗΤΗΣ3) και Δ1-Γ2(ΝΙΚΗΤΗΣ4)
Γ’ Φάση: Ημιτελική Φάση. Διασταυρώνονται σε νοκ άουτ αγώνες οι νικητές των προημιτελικών ΝΙΚΗΤΗΣ 1-ΝΙΚΗΤΗΣ 3 και ΝΙΚΗΤΗΣ2 – ΝΙΚΗΤΗΣ4
Δ’ Φάση: Οι νικητές την ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 1η και 2η θέση. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η θέση
Με την ολοκλήρωση των αγώνων κάθε ημέρας θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων στις 3 πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας του τουρνουά.
Κανονισμοί 3 on 3
• Το παιχνίδι ξεκινά με ένα flip coin, όποια ομάδα κερδίσει το νόμισμα κερδίζει και την κατοχή της μπάλας.
• Μια ομάδα μπαίνει στην φάση των ομαδικών σφαλμάτων μόλις διαπράξει το 6ο ομαδικό σφάλμα και δίνονται δύο (2) ελεύθερες βολές στην ομάδα που το κέρδισε. Το ίδιο ισχύει και στα αντιαθλητικά και στις τεχνικές ποινές και επιπλέον δίνεται και κατοχή μπάλας υπέρ της ομάδας που το κέρδισε.
• Μετά από κάθε καλάθι ή μετά από πετυχημένη βολή αλλάζει η κατοχή της μπάλας. Παίκτης από την ομάδα που δέχθηκε το καλάθι πρέπει να βγει από την γραμμή του τρίποντου είτε με πάσα σε παίκτη έξω από την γραμμή είτε με ντρίμπλα. Η μπάλα πρέπει να παιχτεί απευθείας μετά το καλάθι, χωρίς επαναφορά από την τελική ή τις πλάγιες γραμμές. Οι πρώτες πάσες μπορούν να παιχτούν άμυνα κανονικά.
• Σε φάουλ που γίνεται σε προσπάθεια για σουτ μέσα από τη γραμμή του τρίποντου δίνεται μία (1) ελεύθερη βολή και έξω από τη γραμμή του τρίποντου δίνονται δύο (2) ελεύθερες βολές. Σε περίπτωση σφάλματος κατά την προσπάθεια για σκοράρισμα συνδυασμένα με εύστοχη προσπάθεια δίνεται μια (1) επιπλέον ελεύθερη βολή.
• Το παιχνίδι τελειώνει στα 8-10 λεπτά ή στους 16 πόντους.
• Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή και η ελεύθερη βολή μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
• Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με αλλαγή της κατοχής της μπάλας. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την επιθετική της ενέργεια σε χρόνο δεκατεσσάρων (14) δευτερολέπτων.
• Εάν η αμυνόμενη ομάδα πάρει το ριμπάουντ ή κερδίσει την κατοχή, πρέπει να βγάλει την μπάλα πίσω από την γραμμή του τρίποντου (με ντρίπλα ή πάσα) για να μετρήσει το καλάθι.
• Σε κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής κατοχής εκτός από επιτυχημένο καλάθι (π.χ. βήματα), η αλλαγή της μπάλας γίνεται από τον αμυνόμενο στον επιτιθέμενο στην κορυφή του τρίποντου και όχι με επαναφορά από τις πλάγιες ή την τελική γραμμή.
• Αποβολή παικτών: Ένας παίκτης, ο οποίος διαπράττει δύο αντιαθλητικά φάουλ στο ίδιο παιχνίδι αποβάλλεται από τον διαιτητή από το παιχνίδι.
• Οι αλλαγές γίνονται μόνο στα νεκρά σημεία του αγώνα.
• Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out 30 ΄΄.
• Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και νικήτρια είναι η ομάδα που θα σκοράρει πρώτη 2 πόντους.

ΓΕΝΙΚΑ

Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν το ευ αγωνίζεσθαι, να σέβονται τους διαιτητές, τους διοργανωτές και τους αντιπάλους. Επίσης η διοργανώτρια αρχή/διαιτητές έχουν το δικαίωμα να αποβάλουν οποιονδήποτε παίκτη ή ομάδα πιστεύουν οι ίδιοι ότι δεν ακολουθεί τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς.

Οι οργανωτές των αγώνων απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου τραυματισμού ή απώλειας προσωπικών ειδών. Τεκμαίρεται ότι κάθε παίκτης έχει εξετασθεί από γιατρό και ότι είναι σε υγιή κατάσταση για να λάβει μέρος, υπογράφοντας για το λόγο αυτό στην αίτηση συμμετοχής της ομάδα του πριν το τζάμπολ των αγώνων.

spot_imgspot_img