15.8 C
Nafpaktos
Friday, April 19, 2024
spot_img
spot_img

Απάντηση του Γιάννη Μπουλέ σε σχόλιο της εφημερίδας «εμπρός»

«Αλήθεια τώρα, ποιος δουλεύει ποιον;», ήταν ο τίτλος σχολίου που δημοσιεύτηκε στην στήλη προ δύο εβδομάδων, εστιάζοντας στα όσα ανέφερε τότε ανακοίνωση της ΑΔΚΝ (ασκούσε κριτική στις πρακτικές της δημοτικής αρχής), αλλά και στα όσα σχεδόν παράλογα συμβαίνουν (κατά το συντάκτη του σχολίου) στο εσωτερικό της ομάδας, με τους 4 εκλεγμένους συμβούλους της να στηρίζουν τη δημοτική αρχή και τον επικεφαλής της να μιλά μέρα με τη μέρα με όλο και πιο σκληρά λόγια γι’ αυτή. Για το εν λόγω σχόλιο λάβαμε επιστολή από τον επικεφαλής της ΑΔΚΝ, Γιάννη Μπουλέ, την οποία και σας παραθέτουμε.

Προς υπενθύμιση βέβαια του τι ακριβώς είχε γραφτεί, αναδημοσιεύουμε και το σχόλιο της στήλης, προκειμένου οι αναγνώστες να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους.

Έγραφε, λοιπόν, το τότε σχόλιο:

«Η δημοτική αρχή πιστή στην μέχρι σήμερα αδιαφανή λειτουργία της παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον μελετητή που επέλεξε η ίδια χωρίς κανείς να γνωρίζει τη διαδικασία της επιλογής και της  ανάθεσης».

Αυτό αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τα τεκταινόμενα του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας και είναι να απορεί κανείς πως….

ένας τόσο έμπειρος αυτοδοικητικός, όπως ο Γιάννης Μπουλές, επί δύο χρόνια ανεχόταν αυτές τις πρακτικές, τις οποίες σήμερα επίσημα καταγγέλλει…

και οι οποίες όμως ακόμα και τώρα δεν φαίνεται να ενοχλούν τους 4 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της ΑΔΚΝ, που συνεχίζουν να στηρίζουν το έργο της δημοτικής αρχής…

που όμως, η συμπεριφορά τους δεν φαίνεται να ενοχλεί την παράταξή τους, αφού τους αφήνει ανενόχλητους να πράττουν όπως νομίζουν!

Το ποιος δουλεύει ποιον σε αυτή τη δημοτική ομάδα, και κατ’ επέκταση και εμάς τους απ’ έξω, είναι ένα καλό ερώτημα»!

Η επιστολή του Γ. Μπουλέ:

«Κύριε Δ/ντά,

Στο προηγούμενο φύλλο του «Εμπρός» (Φ. 1142/19-11-21)  στη σελίδα με τίτλο «χωρίς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» έχετε παραθέσει σχόλιό σας με τίτλο «Ποιος δουλεύει ποιόν»

Γράφετε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας: “Η δημοτική αρχή πιστή στην μέχρι σήμερα αδιαφανή λειτουργία της παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο τον μελετητή που επέλεξε η ίδια χωρίς να γνωρίζει κανείς τη διαδικασία της επιλογής και της ανάθεσης”

και στη συνέχεια αναφέρεστε στο πρόσωπό μου λέγοντας, «πως …ένας τόσο έμπειρος αυτοδιοικητικός όπως o Γιάννης Μπουλές επί δύο χρόνια ανεχόταν αυτές τις πρακτικές, τις οποίες σήμερα επίσημα καταγγέλλει…»

κ. Δ/ντά,

Ασφαλώς γνωρίζετε την απόφαση της παράταξής μας να διακόψει τη συνεργασία της με την δημοτική αρχή του κ. Γκίζα. Επίσης γνωρίζετε την ανακοίνωση της ΑΔΚΝ για το θέμα αυτό στην οποία αναφέρονται μια σειρά από λόγους που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας θυμίσω ότι όλες σχεδόν τις αναθέσεις για μελέτες προσωπικά και ως παράταξη τις μάθαμε στο δημοτικό συμβούλιο όταν ο δήμαρχος ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάσει τις μελέτες. Αναφέρομε στην μελέτη για το δημαρχείο τη μελέτη για το τούνελ κλπ.

Τις μεθοδεύσεις για τον τρόπο ανάθεσης των μελετών αυτών τις κατήγγειλα τότε που έπεσαν στην αντίληψή μου. Είναι βέβαια γεγονός ότι οι αναθέσεις έγιναν πολλούς μήνες νωρίτερα εν κρυπτώ και χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία. Αυτό κ. Δ/ντά αποδεικνύει ότι ο δήμαρχος λειτουργούσε πίσω από τις πλάτες των συνεργατών του. Άλλωστε και ο δήμαρχος ποτέ δεν απάντησε σε όσα τον καταγγείλαμε.

Δεν καθυστερήσαμε λοιπόν για δύο χρόνια την καταγγελία μας όπως αναφέρετε στο σχόλιό σας. Την κάναμε όταν έπεσε στην αντίληψή μας. Και αυτό θα κάνουμε πάντα σύμφωνα με τις αρχές μας που για τόσα χρόνια απαρέγκλιτα υπηρετούμε στην αυτοδιοίκηση».

Αυτά αναφέρει στην απάντησή του ο Γ. Μπουλές, επιλέγοντας να αναφερθεί σε ένα από τα τρία σκέλη του σχολίου της στήλης. Για τα δύο που δεν καταπιάνεται και αφορούν το θέατρο του παραλόγου που παίζεται εδώ και εβδομάδες, προφανώς θεωρεί ότι δεν χρίζουν απάντησης. Απολύτως σεβαστό!

Από τα παραπολιτικά της εφημερίδας «εμπρός»

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme