18.1 C
Nafpaktos
Saturday, April 20, 2024
spot_img
spot_img

Επίθεση του Κινήματος Πολιτών Δωρίδας για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το δήμο

“Η “Ηράκλεια” Δημοτική Αρχή και ο κόπρος του Αυγεία”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Κίνημα Πολιτών Δωρίδας, στην οποία ασκείται κριτική στη διαχείριση των απορριμμάτων από το δήμο!
Αναλυτικά αναφέρει:
“Ο κακός γείτονας, κάνει τον καλό νοικοκύρη”. Σύμφωνα με αυτή την λαϊκή ρήση όμως, αλλά δυστυχώς, δεν είναι αρκετή η συγκεκριμένη ανάρτηση του Κινήματος Πολιτών Δωρίδας, ακόμη και αν χαρακτηριστεί κακοπροαίρετη, να επαναφέρει στην τάξη την Δημοτική Αρχή, που φαίνεται να παραπαίει σε βασικά οργανωτικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του Δήμου μας.
Αναφερόμαστε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Σοβαρότατα προγραμματιστικά λάθη, σε συνδυασμό με ελλειμματικής (αν όχι παντελούς) ικανότητας ενέργειες των αρμόδιων αιρετών, έχουν καθηλώσει την πλειοψηφία των απορριμματοφόρων, μετατρέποντας τα σε ανενεργά οχήματα που φθείρονται στην ακινησία και τον χρόνο, οδεύοντας έναν και μοναδικό δρόμο. Εκείνον της απόσυρσης. Παρόμοια μοίρα έχει και το φορτηγό μεταφόρτωσης, με αποτέλεσμα η περισυλλογή, αν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υφίσταται πλέον, να χαρακτηρίζεται προβληματική και όχι έτσι όπως προβλέπεται.
Μείζονος σημασίας θέμα είναι επίσης και η λήξη της σύμβασης με τον εργολάβο που είχε ορισθεί για την διευθέτηση της περισυλλογής, καθώς ο Δήμος του οφείλει δεδουλευμένα και καταβολές αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ!!!!!
Ένα ακόμη οικονομικό ζήτημα διαχείρισης δημοσίου χρήματος που πλανιέται αινιγματικά πάνω από στοίβες σκουπιδιών, αντιαισθητικές εικόνες και ενοχλητικές οσμές. Αλλά και που γεννά κρίσιμα ερωτήματα και απορίες στους πολίτες, τι επιτέλους συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την ορθή οργάνωση και διαχείριση της Δωρίδας;
Όταν άλλοι Δήμοι της Ελλάδας, βρίσκονται εξελικτικά έτη φωτός μπροστά, κομποστοποιώντας τα οργανικά τους απορρίματα ή κατεργάζοντας τα με φυσικούς μικροοργανισμούς, μετατρέπουν τα στερεά απόβλητα τους σε πρώτες ύλες (ακόμη και οικοδομικής μορφής, χτίζοντας με αυτά κτίρια) και γενικότερα τα αξιοποιούν στο έπακρο (σε βαθμό να δέχονται απορρίματα προς εκμετάλλευση και από γειτονικούς Δήμους), η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδας επιλέγει να μετουσιώσει τον τόπο μας σε μια πρωτοφανή υγειονομική βόμβα λοιμώδης επικινδυνότητας.
Μπορεί τις πελατειακές σχέσεις, την διαπλοκή και την ρουσφετολογία να τις συσσωρεύει σταδιακά και περίτεχνα κάτω απ’ το πολιτικό χαλί που έχει υφάνει τόσα χρόνια εις βάρος του Δωρικού Λαού, όμως η δυσωδία εξακολουθεί και αναβλύζει αποπνικτικά, πλαισιώνοντας την μπόχα των απορριμμάτων που εμφανώς αδυνατεί να αποκρύψει, αλλά και να διαχειριστεί.
Αν ο Δήμαρχος επιθυμεί να αυτοαποκαλείται ένας σύγχρονος Ηρακλής που πραγματεύεται κοινωνικούς άθλους στο πολιτικό γίγνεσθαι, ήρθε επιτέλους ο καιρός να ανασηκώσει τα μανίκια και να καθαρίσει το χάλι που κατάντησε την Δωρίδα. Έναν μεταγενέστερο κόπρο του Αυγεία. Ειδάλλως θα φτάσει σύντομα η στιγμή, που το πορφυρένιο του χαλί θα τραβηχτεί για την απαιτούμενη ολοκληρωτική εκκαθάριση και απολύμανση του τόπου μας.
Η καινούργια χρονιά, μαζί με το Κίνημα Πολιτών Δωρίδας θα του υπενθυμίζουν τακτικά πως στενεύουν τα περάσματα.
spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme