17.9 C
Nafpaktos
Thursday, May 2, 2024
spot_img
spot_img

Ξεκίνησε στο Μεσολόγγι το Θεματικό Πάρκου κατά της Νεανικής Παραβατικότητας

Παρουσία του Αν  Περιφερειάρχη, Χαρ.Μπονάνου και του Αντιπεριφερειάρχη  Αιτωλοακαρνανίας, Αθ. Μαυρομμάτη.

Τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου κατά της Νεανικής Παραβατικότητας, παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Μαυρομάτης, σήμερα Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, κατά την έναρξη του προγράμματος στην περιοχή της Αιτωλίας, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου στο Μεσολόγγι.

Η δράση «Χτίζουμε τοίχο στη Νεανική Παραβατικότητα» διεξάγεται στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Aχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, συνδιοργανώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, η οποία διαθέτει εξειδικευμένους και ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα Νεανικής Παραβατικότητας και να αυξήσουν την ευαισθητοποίησή τους στο ζήτημα, συμμετέχοντας σε βιωματικά παιχνίδια ρόλων, αλλά και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του VR, υπό την καθοδήγηση έμπειρων ψυχολόγων και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο χαιρετισμό που απηύθυναν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σχολείων του Μεσολογγίου και της Ναυπακτίας, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επεσήμαναν τις διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της Νεανικής Παραβατικότητας τόσο ενδοσχολικά όσο και στην κοινωνία γενικότερα, τις αρνητικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειές του και εξήραν την αξία δράσεων όπως αυτή, που στοχεύουν στον περιορισμό του προβλήματος, καλώντας παράλληλα τους μαθητές που συμμετέχουν να διατηρήσουν την ενσυναίσθηση τους, να αυξήσουν την αλληλεγγύη τους, γυρνώντας την πλάτη στο σχολικό εκφοβισμό και να λειτουργούν με προσοχή κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο.

Τέλος ανέδειξαν τον κοινωνικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αρωγός της κοινωνίας.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme