17.4 C
Nafpaktos
Friday, March 29, 2024
spot_img
spot_img

«Ο Απόστρατος» στις γραμμές τρένου στο Μεσολόγγι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, με την αρωγή του ΟΣΕ  και του Πνευματικού/ Κοινωνικού/  Αθλητικού Κέντρου Ι. Π. Μεσολογγίου, σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Ο απόστρατος» που θα προβληθεί στις γραμμές του τρένου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου2022 και ώρα 20:00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περσινής επιτυχημένης  ενέργειας «Σινεμά ο Σταθμός», όπου παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί άνοιξαν για μια βραδιά, για να μετατραπούν σε θερινά σινεμά, προκειμένου να προβληθούν δυο βραβευμένες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου. Ο τερματικός σταθμός αυτής της διαδρομής είναι η Ι.Π Μεσολογγίου και το παλιό μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, όπου σήμερα στεγάζεται το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

«Ο απόστρατος» είναι μία ταινία για την κρίση όσο και για την ενηλικίωση. Η ταινία κέρδισε το βραβείο κοινού στο Διεθνές Διαγωνιστικό του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το βραβείο καλύτερου σεναρίου της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου, «Ιρις» 2020. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Μηνά, Ξένια Καλογεροπούλου, Άκης Σακελλαρίου, Μιχάλης Σαράντης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιώτα Φέστα, Γιάννης Νιάρρος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ι.Π. του Μεσολογγίου, είναι η μοναδική πόλη που επισκέπτεται για 2η φορά, το «Σινεμά ο Σταθμός». Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη.

Με την εν λόγω εκδήλωση ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  επιδιώκει την καλλιέργεια της επαφής των πολιτών με την υψηλή, ποιοτική τέχνη του κινηματογράφου, την ικανοποίηση του κινηματογραφόφιλου κοινού με την προβολή βραβευμένων ταινιών, αλλά και την ανάδειξη ξεχωριστών σημείων της κάθε πόλης, όπως είναι οι τερματικοί σταθμοί των σιδηροδρομικών σταθμών, που αποπνέουν μια μοναδική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme