15.8 C
Nafpaktos
Tuesday, March 19, 2024
spot_img
spot_img

Συνάντηση Λιβανού με τον Στρατηγό του Βασιλικού Ολλανδικού Στρατού Jan Renger Swillens

Ο Σπήλιος Λιβανός, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, πραγματοποίησε στη Χάγη της Ολλανδίας συνάντηση εργασίας με τον Jan Renger Swillens, Στρατηγό του Βασιλικού Ολλανδικού Στρατού και διευθυντή της Ολλανδικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας.

Στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών συζητήθηκε εκτενώς η καλή συνεργασία ελληνικών και ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο κ. Λιβανός με τον Στρατηγό Swillens βρέθηκαν οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και η προοπτική επίτευξης ειρήνης, οι επιπτώσεις του πολέμου στις σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ, ο ρόλος της Κίνας στην εύθραυστη γεωπολιτική ισορροπία που διαμορφώνεται και η περίπλοκη εξίσωση των σχέσεων ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Κίνα.

Ο κ. Λιβανός και ο κ. Swillens μίλησαν, ακόμα, για τις προκλήσεις που διαμορφώνονται σε επίπεδο ΕΕ, την ισορροπία μεταξύ ΕΕ & ΗΠΑ στη νέα πραγματικότητα και την ανάγκη παράλληλης λειτουργίας και συμπληρωματικότητας ΕΕ και ΝΑΤΟ σε αμυντικό επίπεδο.

Τέλος, αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την πρόθεση Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ κοινό τόπο στη συζήτηση αποτέλεσε αφενός ο σεβασμός στις όποιες αποφάσεις των δύο κρατών και αφετέρου η θετική πρόθεση για άμεση εισδοχή και αποτελεσματική συνεργασία.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme