22.8 C
Nafpaktos
Tuesday, May 17, 2022
spot_img
spot_img

To Κίνημα Πολιτών Δωρίδας σχολιάζει τοποθέτηση του Κ. Παλασκώνη

“Απολαυστικός ήταν ο κύριος Παλασκώνης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Δωρίδας.

Έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μαρτέκα για την ακαταλληλότητα των δικτύων και της δεξαμενής συγκέντρωσης του νερού της Αρτοτίνας, ο κ. Παλασκώνης οδηγήθηκε σε ένα ιδιαίτερο ρητορικό κρεσέντο απαντήσεων, χωρίς ωστόσο να χαραχθεί ξεκάθαρο το συμπέρασμα πως το νερό της Αρτοτίνας προβλέπεται με ασφάλεια προς πόση”, τονίζει σε τοποθέτησή του με τίτλο “Η λυσηντερεία, οι ευαίσθητοι νερού και τα παραμύθια της Μιχαλούς” το Κίνημα Πολιτών Δωρίδας.

“Όπως παραδέχθηκε και εκείνος πριν 10-15 χρόνια υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα στον καθαρισμό της δεξαμενής ύδρευσης λόγω κατασκευαστικών αστοχιών που δεν επέτρεπαν την πλήρη αποστράγγιση της προς απολύμανση. Οι βάνες καθαρισμού ήταν τοποθετημένες ψηλότερα κατά 30-50 πόντους με αποτέλεσμα να νεροκρατούνται στάσιμα ύδατα, επικίνδυνα προς ανθρώπινη κατανάλωση. Οι χωριανοί έπαθαν “λυσηντερεία” , λύση όμως κύριε Παλασκώνη δεν βρήκατε προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα. Ίσως πρόχειρες και αμφισβητούμενες κακοτεχνίες αντ αυτού”, εξακολουθεί η τοποθέτηση του Κινήματος, στο οποίο αναφέρονται και τα εξής:

Επικαλείστε την ισχυρή ανοσία των μόνιμων κατοίκων που 12 μήνες τον χρόνο, ανέχονται οργανικά το ακάθαρτο νερό και δεν αρρωσταίνουν, σε αντίθεση με τους ετεροδημότες που παρουσιάζουν “ευαισθησία νερού” , νοσούν και “αν δεν το αντέχουν, καλύτερα να μην έρχονται και καθόλου στην Αρτοτίνα” όπως δηλώνετε και ο ίδιος.

Άραγε την ίδια “ευαισθησία” θα επιδείξετε και εσείς, όταν το καλοκαίρι τους προσεγγίσετε, επιζητώντας την ψήφο τους;

• Ο πρώην αντιδήμαρχος και αρμόδιος για θέματα τουρισμού, προβολής και ανάπτυξης κύριος Παλασκώνης, για ακόμη μια φορά, ξετυλίγει το νήμα των στενά τοπικιστικών στερεοτύπων που τον διακατέχουν, διαχωρίζοντας τους Αρτοτινούς σε μόνιμους, όμορους και περιαστικούς. Σε κατοίκους δύο ταχυτήτων και προνομίων.

• Μηδενικά όμως και τα προνόμια της παρακαταθήκης του στον τωρινό αντιδήμαρχο κ. Μπαρμπούτη σε ό,τι αφορά το γραφείο κίνησης του Δήμου, καθώς μηχανήματα έργων, απορριματοφόρα και οχήματα, παραλήφθηκαν σε αμελή και κακοσυντηρημένη κατάσταση, εκ των οποίων και αρκετά με πλήρη μηχανολογική βλάβη ή ακινησία.

• Ακινησία όμως υπέστησαν και τα γρανάζια της πολιτικής προστασίας υπό την εποπτεία του κυρίου Παλασκώνη, ο οποίος στάθηκε τυχερός στα εγκαταλειμμένα από μέριμνα ορεινά δωρικά τμήματα, όχι όμως και από τις πυρκαγιές στην παραθαλάσσια Δωρίδα.

Αυτός είναι ένας σύντομος απολογισμός για την σοφή επιλογή του κ. Καπεντζώνη ως προς την κατάρτιση νευραλγικών θέσεων και αρμοδιοτήτων προς τον αυτοαποκαλούμενο Βαρδουσιάρχη της Αρτοτίνας και τα πεπραγμένα του, με αφορμή την πρόσφατη ρητορική του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Ένας πολιτικός δεινόσαυρος που θα κατασπαράξει τις παλαιωμένες τακτικές και προκαταλήψεις, ωθώντας τον τόπο μπροστά στον δρόμο της συνέπειας και της προόδου.

Όχι με δραστικές λύσεις ή επιχειρήματα, αλλά με πείρα και δυναμική από τα “παραμύθια της Μιχαλούς”.

πηγή: fokidanews.gr 

Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme