spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με επιτυχία και σπουδαίες παρουσίες του μπάσκετ πραγματοποιήθηκε το Τουρνουά 3on3 του ΠΑΣ Ναυπάκτου

spot_img
spot_imgspot_img

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Τουρνουά 3on3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» 2026, το οποίο διοργάνωσε ο ΠΑΣ Ναυπάκτου, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο Κεμ Μπιρτς και ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ρεκόρ συμμετοχών με 56 ομάδες!

Η παραλία της Ψανής την πρώτη ημέρα «πλημμύρισε» από κόσμο, μπάσκετ και έντονα συναισθήματα! Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών στις κατηγορίες U11, U13, U15 και U18, οι οποίοι πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι Νικητές της 1ης Ημέρας:
Κατηγορία U11
1η θέση: Lepanto Bulls
2η θέση: Future MVPs
3η θέση: Αχταρμάν
Κατηγορία U13
1η θέση: SQUAT 14
2η θέση: The Destroyers
3η θέση: Lepanto Supersonics
Κατηγορία U15
1η θέση: Αχρήσταλ Palace
2η θέση: More than Brothers
3η θέση: No mercy
Κατηγορία U18
1η θέση: Snous
2η θέση: Brickly Nets
3η θέση: Οπ τι έγινε
Διαιτητές των αγώνων ήταν οι, Κατερίνα Ασημακάκη και Ηρακλής Μουρκούσης (Σύνδεσμος Διαιτητών Β/Δ Ελλάδας), καθώς και ο προπονητής του ΠΑΣ Ναυπάκτου, Θεόφιλος Ζησιμόπουλος.
Την δεύτερη ημέρα του τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος ήταν παρών και την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, γνωστός από τη θητεία του στο ΝΒΑ, τον Ολυμπιακό και κάτοχος Ευρωλίγκας με τη Φενέρ, καθώς και ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του μια σπουδαία καριέρα ως παίκτης του Παναθηναϊκού και του Περιστεριού, ενώ ως προπονητής του Παναθηναϊκού έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα Ελλάδας.
Πλούσιο θέαμα και αρκετός κόσμος παρακολούθησε και τις αναμετρήσεις των “μεγάλων” γεγονός που αποδεικνύει τη δίψα για τέτοιου είδους διοργανώσεις. Στο τουρνουά είχαμε φέτος ρεκόρ συμμετοχών καθώς αγωνίστηκαν και στις πέντε (5) κατηγορίες συνολικά 56 ομάδες!
Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όλα προμήνυαν ότι θα ακολουθήσει μια πολύ όμορφη μπασκετική γιορτή και οι αθλητές των 18 ομάδων της κατηγορίας των ανδρών πήραν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Ύστερα από κλήρωση δημιουργήθηκαν 6 Όμιλοι των τριών (3) ομάδων και με πρωτάθλημα ενός γύρου, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου πέρασε απευθείας στα προημιτελικά και με τη διαδικασία των νοκ άουτ αγώνων τους ακολούθησαν και οι 2 καλύτερες δεύτερες.
Στα προημιτελικά είδαμε συναρπαστικούς αγώνες με τους «Netripers» να νικούν τους «Brownshirts» με σκορ 6-4, τα «Εμπόδια» και το «Ξυλοφουρνάκι» να επικρατούν πιο εύκολα τους περσυνούς πρωταθλητές «Old School Boys» και την «Artemis» αντίστοιχα με σκορ 8-3 και 12-9 και στο τελευταίο ματς των προημιτελικών, τους «Orlando Anamagic» να νικούν δύσκολα τους «Avengers» με 5-4 και να παίρνουν το 4ο εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Στα ημιτελικά οι «Netripers» πέρασαν εύκολα στον τελικό νικώντας με 7-4 των «Orlando Anamagic» και το «Ξυλοφουρνάκι» επικράτησε δύσκολα τα «Εμπόδια» με 10-8 και πήραν το 2ο εισιτήριο για τον τελικό.
Ο μεγάλος τελικός κρίθηκε στην παράταση και ανέδειξε πρωταθλητές τους«Netripers», που παρόλο τον τραυματισμό ενός παίκτη τους βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και επικράτησαν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με το «Ξυλοφουρνάκι» με 10-8 και κατέκτησαν την 1η θέση του τουρνουά!
Στον μικρό τελικό τα «Εμπόδια» πήραν την εκδίκησή τους από τον χαμένο ημιτελικό και νίκησαν με 10-7 των «Orlando Anamagic» καταλαμβάνοντας την 3η θέση.
Τους αγώνες διεύθυναν οι διαιτητές Λογοθέτης Ηλίας και Κωστής Κωνσταντίνος του Συνδέσμου Διαιτητών Αχαΐας.
Τις απονομές των μεταλλίων στους νικητές έκανε ο γραμματέας του ΠΑΣ Ναυπάκτου Γουργουλέτης Κωνσταντίνος, ο τεχνικός διευθυντής Σταθάτος Γιώργος και δύο εμβληματικές μορφές του ναυπακτιακού μπάσκετ οι Παπούλιας Κώστας και Καραγεώργος Ανδρέας.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Νεα Οδός Α.Ε. και το κρεοπωλείο DOUROS.
Υποστηρικτής της εκδήλωσης ήταν το κατάστημα γενικού εμπορίου “ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ”.
Δωρεάν είσοδο στο θαλάσσιο πάρκο στη Χιλιαδού προσέφερε στους 1ους νικητές των μικρών κατηγοριών το IWave Aquapark και επιπλέον ένα γεύμα χορήγησε το εστιατόριο Σούσουρο στον 1ο νικητή της κατηγορίας των αντρών
Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμος Ναυπακτίας.
Πολύτιμη ήταν η συνδρομή του Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Hellenic Red Cross Περιφερειακού Τμήματος Ναυπάκτου για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων με εθελοντές, των προπονητών, αθλητών και μελών της διοίκησης του ΠΑΣ για όλο το εγχείρημα καθώς και των Γιάννη Τσίλιου και Γιάννη Γλαβίνου για την κάλυψη της μουσικής και του extra φωτισμού στα γήπεδο.

Η Διοίκηση του ΠΑΣ Ναυπάκτου ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για το φίλαθλο πνεύμα που επέδειξαν στους αγώνες, για την αγάπη τους στο συγκεκριμένο τουρνουά που το έχουν καταστήσει θεσμό για την πόλη και ανανεώνει το ραντεβού για το επόμενο Τουρνουά 3o3 «ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ» 2027.

spot_imgspot_img