Την Κυριακή 15 Μαρτίου έπεσε η αυλαία για 15η χρονιά για το «ΟΙΚΟθέατρο» 2026, με δύο θεατρικές παραστάσεις:
«Η περιπέτεια της τελευταίας σταγόνας» διασκευή από το 1ο ΔΣ Δάφνης Ναυπακτίας και τη μικτή θεατρική ομάδα του από τις Β’,Γ’και Δ’ τάξεις. Τα παιδιά θύμισαν σε όλους πόσο πολύτιμο είναι το νερό και πόσο σημαντικό είναι να το σεβόμαστε. Με απλά παραδείγματα και δημιουργικές σκηνές μάς έδειξαν ότι ακόμη και μικρές καθημερινές πράξεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» του Γιάννη Ξανθούλη από το 2ο ΔΣ Ναυπακτίας και την ΣΤ1’ τάξη, όπου η ιστορία επικεντρώνεται σε μια “Τσιμεντούπολη”, όπου οι κάτοικοι διεκδικούν πάρκα και καθαρό περιβάλλον, με το σύννεφο να συμβολίζει την ελπίδα και την οικολογία.
Τους θεατές καλωσόρισε όπως κάθε Κυριακή, ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε για την συμμετοχή όλα τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν αλλά και συμμετείχαν όλα αυτά τα 15 χρόνια, ενώ τη δράση τίμησε με την παρουσία του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας Άγγελος Σταυρόπουλος.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 1ου Δ.Σ. Δάφνης Ναυπακτίας: στη Δντρια Μαρία Ντιλούδη, στους εκπαιδευτικούς Αθανάσιο Χρά, Αικατερίνη Σερεμέτη, και στην Θεατρολόγο Πηνελόπη Κολοκοτσά.
Συγχαρητήρια πολλά και στους εκπαιδευτικούς του 2ου Δ.Σ. Ναυπάκτου: στη Δντρια Τίνα Σταυράκη, την εκπαιδευτικό της ΣΤ1’ τάξης Γλυκερία Παϊσίου τη θεατρολόγο Ιωάννα Σακούλη και την εικαστικό Δήμητρα Σταυροπούλου, οι οποίοι με πολύ αγάπη σκηνοθέτησαν τις παραστάσεις και στήριξαν τους μαθητές στην προσπάθειά τους.
Ευχαριστούμε την καθηγήτρια αισθητικής Βάσω Κυπαρίσση καθώς και της μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ειδικότητας αισθητικής τέχνης, οι οποίες εθελοντικά έκαναν το μακιγιάζ των μικρών μαθητών.
Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα υγρά αντιβακτηριδιακά μαντήλια Wet hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ ΑΕ και η Νέα Οδός αυτοκινητόδρομος ΔΕ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη τους.
Την δράση υλοποίησε για 15η συνεχόμενη χρονιά, η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλέ”, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.000 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 26.000 θεατές και έχει βραβευτεί από διοργανώσεις όπως:
*TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.
Κρατώντας τις στιγμές, τα όνειρα και τα δυνατά τους μηνύματα σαν πολύτιμο φως που θα μας οδηγεί, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2027 και για 16η χρονιά.













