Η Ναύπακτος είναι αναμφισβήτητα μια πόλη, σε μια πολύ ωραία κομβική θέση, με πολλές φυσικές αλλά και ιστορικές ομορφιές, που δε μπορεί παρά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ταξιδιώτη, του τουρίστα, του περαστικού με όποιο μέσον κι αν επισκεφτεί την πόλη.
Αν βέβαια, κάποιος, για διάφορους λόγους, φτάσει στη Ναύπακτο με το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας εκείνο που θα αντικρίσει βγαίνοντας και απέναντι από το πρακτορείο είναι μια …χωματερή! Ένας σκουπιδότοπος! Μια χαβούζα! Αυτό είναι το καλωσόρισμα που επιφυλάσσει η πόλη, η επίσημη πόλη, στον επισκέπτη, αλλά και στον ντόπιο που μετακινείται με το ΚΤΕΛ. Μια χωματερή, ένα σκουπιδαριό!
Και βέβαια, οι αιτιάσεις και τα ερωτήματα αφορούν πρώτιστα στους, προς κάθε πλευρά, υπευθύνους. Δήμαρχο, αντιδήμαρχο, προέδρους περιοχών, δημοτικά συμβούλια και άλλους που τυχόν εμπλέκονται. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς, αυτό είναι το πρόγραμμά τους για την ανατολική πλευρά της πόλης; Να μετατραπεί ο Σκας σε άτυπο σκουπιδότοπο; Σε χωματερή; Σε χαβούζα; Ο όμορφος κατά τ΄ άλλα, και τόσο συμπιεσμένος Σκας κυλά τα νερά του, όπως είναι φυσικό, προς τη θάλασσα. Άρα συμπαρασύρει με τα νερά του και ό,τι βρει στο διάβα του. Κι αυτό που βρίσκει είναι σκουπιδαριό! που καταλήγει πού; Στη θάλασσα!
Αυτό έχουν αποφασίσει οι αρχές της πόλης για την περιοχή του Σκά; Να γίνει σκουπιδότοπος; Όποιος έχει σκουπίδια ή ό τι άλλο για πέταμα να το ρίχνει απέναντι από το ΚΤΕΛ;
Δε γνωρίζω, αλλά απορώ αν το ΚΤΕΛ δεν έχει αντιδράσει ακόμη, και δεν έχει πιέσει για την απέναντί του χαβούζα. Διότι το να αποκτά η πόλη μοντέρνες εγκαταστάσεις για τον ταξιδιώτη, αλλά ο περιβάλλων χώρος να μετατρέπεται σε χωματερή, δεν είναι ούτε αναβάθμιση, ούτε πρόοδος. Είναι απόδειξη χαμηλού μορφωτικού, κοινωνικού και ηθικού επιπέδου και τίποτε άλλο.
Όταν γίνεται τόσος θόρυβος για την προστασία του περιβάλλοντος, όταν μελετώνται και γράφονται τόσα πολλά για την αξία του καθαρού γύρω μας χώρου, και η δημοτική αρχή ανέχεται μέσα και δίπλα σε κατοικημένη περιοχή σκουπιδότοπους, τότε όχι κάτι, αλλά πολλά δεν πάνε καλά!
Προσωπικά ντρέπομαι, λυπάμαι, εκνευρίζομαι και σιχτιρίζω κάθε που περνώ και βλέπω αυτό το χάλι.
Ναύπακτος, να θυμίσουμε, δεν είναι μόνο το λιμάνι!
Και δεν πρέπει να είναι μόνο το λιμάνι.
Ας ελπίσουμε, η δημοτική αρχή, σεβόμενη το αξίωμά της, τα πτυχία της, την ηθική και κοινωνική της ευαισθησία, αν υπάρχει, που δεν το βλέπουμε στα ανατολικά της πόλης, ότι θα ασχοληθεί και θα βάλει ένα τέλος σ΄ αυτό το αίσχος, τη ντροπή που συμβαίνει απέναντι από το ΚΤΕΛ Ναυπάκτου και προσβάλλει κάθε στοιχειωδώς πολιτισμένη κοινωνία.
Έλεος κύριοι και κυρίες του δήμου.
E=mc2

















