16.2 C
Nafpaktos
Thursday, November 30, 2023
spot_img
spot_img

«Αύρα Δημιουργίας»… ο νέος συνδυασμός για το τοπικό της Ναυπάκτου

Όπως σας ενημερώσαμε από χθες η ΑΔΚΝ είναι η παράταξη που θα καταθέσει ψηφοδέλτιο με το δικό της όνομα για το τοπικό της Ναυπάκτου. Το δεύτερο θα έχει τίτλο «Αύρα Δημιουργίας», όπως έγινε ήδη γνωστό, αποτελούμενο σύμφωνα με πληροφορίες από γνωστούς Ναυπάκτιους και Ναυπάκτιες, κατά κύριο λόγο μάλιστα νέους ανθρώπους. Το ποιοι θα το απαρτίζουν θα γίνει γνωστό σε λίγες ώρες, ενώ ήδη έχει βγει στο διαδίκτυο, στη σελίδα του συνδυασμού που ήδη έχει δημιουργηθεί, και η ιδρυτική του διακήρυξη, η οποία αναφέρει αναλυτικά:

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 φέρουν το φορτίο της μετά μνημονίων εποχή. Μια εποχή που απαιτεί αυτοδιοικητικές αρχές έτοιμες να τη διαχειριστούν με τον αποδοτικότερο και επωφελή για τον τόπο τρόπο, μέσα σ΄ ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, έχοντας τη γνώση να διεκδικήσουν πόρους και επενδύσεις, με στόχο την τοπική ανάπτυξη και τις ανάγκες της νέας εποχής.

Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη που οφείλει να ενώνει, να αφυπνίζει και να διαθέτει φρέσκα οράματα. Μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη για την οποία οι έννοιες όπως, το περιβάλλον, η βιώσιμη κινητικότητα, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η αγάπη και η αλληλεγγύη, να οριοθετούν την πορεία που πρέπει ν’ ακολουθηθεί και να μην είναι μόνο εύηχες λέξεις.

Η νεοσυσταθείσα τοπική δημοτική παράταξη για το Δημοτικό Διαμέρισμα Ναυπάκτου «Ναύπακτος, Αύρα Δημιουργίας» έρχεται αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα νέο κεφάλαιο για την Ναύπακτο, την πόλη μας που τόσο αγαπάμε.

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ 
-Να συνθέσουμε δημιουργικά την επαγγελματική εμπειρία μας με τον ενθουσιασμό μας για προσφορά.
-Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις κοινωνικές δυνάμεις των πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών και άλλων συλλόγων και φορέων του Δήμου, υποστηρίζοντας τις δράσεις τους.
-Να βελτιώσουμε το αστικό μας περιβάλλον, καθιστώντας το φιλικότερο, πιο ευχάριστο και παράλληλα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες.
-Να βοηθήσουμε την εκλεγμένη νέα Δημοτική αρχή ν’ αναπτύξει τα δικα της οράματα και στόχους.
-Να βοηθήσουμε τον Δήμο να ξεφύγει από τον φοβικό απομονωτισμό του, μέσω της ανάπτυξης ενός πλέγματος δια-κοινοτικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Οικολογία, την Κοινωνία.
-Να δώσουμε πραγματική φωνή στον πολίτη της πόλης της Ναυπάκτου, μέσα από τις τακτικές συνελεύσεις στις γειτονιές, την ενίσχυση των συμμετοχικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ 
Ότι ο πολίτης της Ναυπάκτου είναι το «όπλο» της επόμενης διοίκησης. 

ΚΑΛΟΥΜΕ Όλους τους συμπολίτες μας, να σταθούμε, δίπλα-δίπλα, έξω από τοπικιστικές λογικές και πέρα από πολιτικές οριοθετήσεις ή άλλες προτιμήσεις, να συνθέσουμε το όραμα για την πόλη μας, μέσα από ειλικρινή διάλογο, για τη συνολική ανάπτυξη της, με το βλέμμα στραμμένο στο παρών και το μέλλον.

Σήμερα, με τη δημιουργία του συνδυασμού μας και την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές του 2019, κάνουμε το πρώτο και σημαντικό βήμα, για να αναπτύξουμε και να δημιουργήσουμε την πόλη που θέλουμε. Και στην προσπάθεια αυτή έχουμε ανάγκη τη δική σας συμβολή, με την ψήφο σας. Σήμερα δεν σας καλούμε μόνο ως ψηφοφόρους, αλλά σας προσκαλούμαι να συμμετάσχετε δυναμικά στην γραφή ενός νέου κεφαλαίου στην Ιστορία της Ναυπάκτου.

Οι Δήμοι δεν είναι προσωπικές επιχειρήσεις, αλλά πολυμετοχικοί φορείς και η συμβολή του κάθε πολίτη είναι καθοριστική. Αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουν οι «άλλοι» ν’ αποφασίζουν για εμάς, και θέλουμε να μετέχουμε στις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή μας, θα πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, ενώνοντας όλες τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.

Ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, και το βράδυ των εκλογών του 2019 δεν θα πανηγυρίσουμε απλώς την νέα δημοτική Αρχή, αλλά ένα καινούργιο κι ελπιδοφόρο κεφάλαιο για την ΝΑΥΠΑΚΤΟ.

Η Ιστορία έχει ήδη ξεκινήσει να γράφεται…

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme