35 C
Nafpaktos
Saturday, June 22, 2024
spot_img
spot_img

Η απάντηση του Ντ. Τσουκαλά ρίχνει στο «κενό» την καταγγελία του Α. Κοτσανά

Σε μία ακόμα δημόσια καταγγελία, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο fb, προχώρησε ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς, κατηγορώντας τη νέα δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας, και συγκεκριμένα τον αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά, ότι ψήφισε υπέρ της πρόσληψης σε δομή του δήμου στενού συγγενικού προσώπου άλλου εν ενεργεία αντιδημάρχου. Στην απάντησή του όμως  ο Ντίνους Τσουκαλάς παραθέτει τα στοιχεία της υπόθεσης, τονίζοντας πως πρόκειται για διαδικασίες του 2018 (επί της προηγούμενης θητείας δηλαδή), καθώς τότε έγινε και ο διαγωνισμός αλλά και η κατάταξη του κάθε ενδιαφερόμενου ατόμου.  Μάλιστα εξηγώντας λεπτομέρειες της υπόθεσης υποστηρίζει πως η παραίτηση προ λίγων εβδομάδων εργαζόμενης που είχε τότε προσληφθεί, οδήγησε τώρα το ΔΣ της ΚΕΔΝ στο να αποφασίσει την κάλυψη της θέσης, πάντα όμως βάσει της λίστας των επιλαχόντων που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο καταρτιστεί.  

Συγκεκριμένα ο Α. Κοτσανάς αναφέρει στην καταγγελία του:
«Η συγκυβέρνηση Γκιζα-Τσουκαλα-Μπουλέ συνεχίζει αταλαντευτη τον αγώνα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, διορίζοντας την αδερφή εν ενεργεία Αντιδημαρχου στη δομή των Κδαπ του Δήμου Ναυπακτίας.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/09/2019 ο κ.Τσουκαλας ψήφισε υπέρ της πρόσληψης της αδερφής του αντιδημάρχου αποδεικνύοντας πλέον ότι οι προσλήψεις από εδώ και στο εξής θα γίνονται σε “στενό οικογενειακό κύκλο” .
Αναμένεται με ενδιαφέρον η άποψη της παράταξης του κ. Μπουλε ,η οποία προεκλογικά δια στόματος της κ. Ζαμπαρα είχε αναφερθεί εκτεταμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο για αντίστοιχη περίπτωση πρόσληψης στη Δομή των Κδαπ.
Είναι άξιο λόγου να σημειωθεί ότι οι παραπάνω προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ και ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την πρόσληψη είναι η προφορική συνέντευξη με ο,τι σημαίνει αυτό πρακτικά».
Στην απάντησή του ο Ντίνος Τσουκαλάς, όπου μιλά στον τίτλο για συκοφαντικές αναφορές από την πλευρά του Α. Κοτσανά, σημειώνει:
 «Η συγκυβέρνηση Γκίζα-Τσουκαλά-Μπουλέ συνεχίζει αταλάντευτη τον αγώνα υπέρ της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, διορίζοντας την αδερφή εν ενεργεία Αντιδημάρχου στη δομή των Κδαπ του Δήμου Ναυπακτίας». Σε αυτή την δημόσια «καταγγελία» προχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς, δείχνοντας εμένα προσωπικά ως πρόσωπο που πρωταγωνίστησε στην εν λόγω υπόθεση.
Προς γνώση των δημοτών της Ναυπακτίας τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Η διαδικασία για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης εργασίας (όπως και κάποιων ακόμα), για την οποία με «καταγγέλλει» σήμερα ο αγαπητός συνάδελφος, έλαβε χώρα το 2018! Κατ’ αυτή προέκυψε το πρόσωπο που βάσει προσόντων έπρεπε να τοποθετηθεί, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα επιλαχόντα που ακολουθούσαν με σειρά κατάταξης (ανακοίνωση 284/2018). Μεταξύ των ανωτέρω προσώπων κατετάγη ως δεύτερη επιλαχούσα η αδερφή του νυν Αντιδημάρχου Ιωάννη Παπαϊωαννίδη.
Η εργαζόμενη που είχε τοποθετηθεί στη δομή του Δήμου Ναυπακτίας παραιτήθηκε προ λίγων εβδομάδων, με συνέπεια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ να αποφασίσει ομόφωνα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019 την αναπλήρωσή της σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία (Ν.2190/1994 άρθ.21 παρ.13). Η διαδικασία αυτή προβλέπει να καλούνται κατά σειρά οι επιλαχόντες μέχρι την πλήρωση της θέσης.
Κατά συνέπεια ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ, εξουσιοδοτημένος από το ΔΣ, κάλεσε την πρώτη επιλαχούσα να αναλάβει καθήκοντα, η οποία όμως δεν δέχτηκε. Στη συνέχεια κάλεσε ως όφειλε  τη δεύτερη επιλαχούσα (3η κατά σειρά βάσει προσόντων στη διαδικασία), η οποία και αποδέχτηκε τη θέση. Δηλαδή η συγκεκριμένη υποψήφια κατέλαβε τη θέση αυτή απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης, ο οποίος είχε ήδη καταρτιστεί από το 2018.
Να σημειωθεί πως το ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας παραμένει έως σήμερα το ίδιο με εκείνο της θητείας του κ. Λουκόπουλου, αφού η νέα δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αντικατάστασή του.
Κύριε Κοτσανά, μετά από αυτά γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι αυτά που δημόσια γράψατε σε βάρος μου αλλά και σε βάρος τόσων προσώπων είναι ψευδή και συκοφαντικά, δημιουργούν δε εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινωνία. Σε καμία περίπτωση ο δρόμος ο οποίος διαλέξατε δε συνιστά πολιτική αντιπαράθεση και ορθή αντιπολιτευτική τακτική. Αναμένω άμεσα να ανακαλέσετε όσα σε βάρος μας δημόσια γράψατε, τα οποία βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη τόσων ανθρώπων. Σε διαφορετική περίπτωση για τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές πρέπει να επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη.
Τώρα που οι πολίτες γνωρίζουν ας εξάγουν τα συμπεράσματά τους».

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme