24.4 C
Nafpaktos
Sunday, October 1, 2023
spot_img
spot_img

Νέα τοποθέτηση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» για τα οικονομικά του δήμου

spot_img

Η «συζήτηση» επί των οικονομικών του δήμου Ναυπακτίας συνεχίζεται καθώς η Ενωτική Πρωτοβουλία με νέα παρέμβασή της έρχεται να απαντήσει στα όσα ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Παπαβασιλείου ανέφερε σε δική του τοποθέτηση προ λίγων ημερών.

Αναλυτικά αναφέρει:
«Ο αγαπητός σε εμάς αντιδήμαρχος Οικονομικών, γρήγορα προσπάθησε να αναιρέσει την εικόνα που «έδωσε» στα Μ.Μ.Ε. περί άδειων ταμείων του δήμου Ναυπακτίας. Πώς να το υποστηρίξει άλλωστε όταν τα ίδια τα έγγραφα του δήμου τον διαψεύδουν κατηγορηματικά, όπως σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, παρουσιάσαμε αναλυτικά.
Επιμένει όμως σε δεύτερη ανακοίνωσή του, αδικώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, στο αυτοδιοικητικό του ξεκίνημα, να εστιάζει στο ποσό των 4.000 ευρώ που υπάρχει σήμερα στον κωδικό -9111 του Προϋπολογισμού του δήμου (το ονομαζόμενο αποθεματικό) και θεωρεί ότι αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για άμεσες ανάγκες του δήμου. Και πάλι όμως, ενώ ξέρει την αλήθεια, παραπλανεί ηθελημένα ή αθέλητα.
Του επισημάναμε (σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας) ότι διαθέσιμα χρήματα για άμεσες ανάγκες υπάρχουν σε δεκάδες άλλους κωδικούς του Προϋπολογισμού. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά γιατί απλούστατα κάποια από αυτά τα χρησιμοποίησε ήδη για διάφορες ανάγκες του δήμου! Μήπως λοιπόν, επιμένει να μεταφέρει απόψεις άλλων που κρύβονται πίσω του;
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Την 13/9/2019 με αναμόρφωση του Προϋπολογισμού μεταφέρθηκαν 121.340! ευρώ από 21 κωδικούς που ευρίσκονταν σε περίσευμα, σε άλλα έξοδα (έκτακτα ή όχι) όπως τα ιεράρχησε η σημερινή δημοτική αρχή. Τα χρήματα αυτά λειτούργησαν δηλαδή σαν να υπήρχαν στο αποθεματικό.
Την 30/9/2019 έγινε το ίδιο με μεταφορά ποσού 18.000 ευρώ από χρήματα που περίσευαν σε 5 διαφορετικούς κωδικούς.
Δηλαδή 140.000 ευρώ περισσεύματα «βρέθηκαν» και χρησιμοποιήθηκαν από την νέα δημοτική αρχή, ως αποθεματικό, σε ένα μόνο μήνα.
Και το ότι αυτά τα χρήματα ήταν περισσεύματα, πάλι το επιβεβαιώνει το επίσημο έγγραφο του δήμου, στην εισήγηση της αναμόρφωσης που ανέγνωσε ο κ. Σωκράτης Παπαβασιλείου, στο δημοτικό συμβούλιο. (Η αντίστοιχη φωτογραφία φαίνεται πιο κάτω).

Κινούμενη με εντελώς αντίθετη λογική, η ομάδα του Τάκη Λουκόπουλου, για να διευκολύνει, είχε από το καλοκαίρι μεταφέρει 17.000 ευρώ από το αποθεματικό και δημιούργησε νέο κωδικό, για να εξασφαλίσει τον μισθό του νέου δημάρχου και του νέου προέδρου του δ.σ. Γιατί επί 5 χρόνια ο απελθών δήμαρχος, δεν έπαιρνε τον μισθό του και δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό.
Προτιμούν όμως οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, να παραπλανούν. Ακόμη και για τους μισθούς των υπαλλήλων κινδυνολόγησαν σε ένα κρεσέντο άδικης επίθεσης, για δικούς τους λόγους.
Έχει μιλήσει όμως και γι αυτά τα φαινόμενα ο Σωκράτης (ο αθηναίος φιλόσοφος).
Είχε τονίσει: «Είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο κριτή.»
Επιτέλους αγαπητοί φίλοι της διοίκησης του δήμου. Ας σταματήσουμε να αναζητούμε στις λεπτομέρειες του παρελθόντος τους κακούς, αφού στην μεγάλη εικόνα τα πράγματα αναμφισβήτητα δείχνουν διαφορετικά. Το διαβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία, οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τον δήμο και το δείχνει ο Προϋπολογισμός των 55 εκατομμυριων που οφείλετε να υλοποιήσετε.
Καλύτερα να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου. Κοιτάξτε να εξασφαλίσετε έργα και χρηματοδοτήσεις, να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα των Ναυπακτίων.
Διότι, σύμφωνα πάντα με τον Σωκράτη (τον Αθηναίο φιλόσοφο): «Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι.»

Υ.Γ. Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Παπαβασιλείου εκτός από την συσκότιση που επιχειρεί με το αποθεματικό του δήμου, αναφέρει για μια αναγκαστική κατάσχεση ποσού 90.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον δήμο πριν λίγες ημέρες. Ξέχασε να αναφέρει ότι αυτή αφορά σε έργο που έγινε το 2007 (12 χρόνια πριν!). Γιατί άραγε; Ποιά εντύπωση ήθελε να δημιουργήσει; Για ποιό λόγο το θυμήθηκε αρκετές ημέρες μετά και μόνο στην συνεδρίαση του συμβουλίου;
Όσο για το πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους οφειλές, ας ρωτήσει να μάθει πως αντιμετωπίσαμε τις αντίστοιχες, της τάξης του 1.000.000 ευρώ που μας άφησε κληρονομιά, ο συμπράττων με την ομάδα του κ. Μπουλές (πολύ κοντά του κάθεται στο συμβούλιο).
Επιτέλους αγαπητοί φίλοι της νέας διοίκησης του δήμου. Παρατήστε την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και εργαστείτε για το καλό του τόπου μας.
Υ.Γ. 2  Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα εκδόσουμε Δελτίο τύπου, να είμαστε στην ευχάριστη θέση να σχολιάσουμε τις απόψεις της διοίκησης του δήμου για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Περιμένουμε τις απόψεις σας να κατατεθούν, από την προεκλογική περίοδο ακόμη. Οι Ναυπάκτιοι, ανυπομονούμε να σας ακούσουμε επιτέλους».

spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme