30.1 C
Nafpaktos
Saturday, June 22, 2024
spot_img
spot_img

Ξεκάθαρος ο Γ. Καπεντζώνης ότι θα διοικήσει με την ομάδα του


Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, γνωστού ξενοδοχείου της Ερατεινής, ο υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης παρουσίασε το απόγευμα της Τρίτης τους υποψηφίους του. Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό, θα μπορούσαμε να πούμε, ο νυν δήμαρχος έκανε τον απολογισμό των δύο θητειών του έως σήμερα, θέτοντας και τους στόχους της επόμενης. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως εάν είναι και πάλι η επόμενη δημοτική αρχή θα διοικήσει το δήμο με το δικό του στελεχιακό δυναμικό, ακόμα κι αν πάρει τις εκλογές στο δεύτερο γύρο, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τις συνεργασίες μεταξύ των δύο Κυριακών. Ο Γ. Καπεντζώνης έστειλε μήνυμα νίκης και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενος, τονίζοντας παράλληλα πως το ψηφοδέλτιό της παράταξης «Δωρίδα για όλους» έχει ανανεωθεί κατά 60%.

Η βραδιά ξεκίνησε με έναν συμβολικό τρόπο καθώς πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου Ευπαλίου, Παναγιώτης Φρομουζόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε το άνοιγμα του Γ. Καπεντζώνη προς τη νέα γενιά, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως ο ίδιος στηρίζει αυτή την προσπάθεια, έστω κι αν δεν κατάφερε, για λίγες μόνο ημέρες, να είναι εντός των υποψηφίων.
Σύντομος απολογισμός
Στη συνέχεια ο λόγος πέρασε στο δήμαρχο Δωρίδος ο οποίος έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του στο δήμο έως σήμερα, θέτοντας όμως προς το ακροατήριο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες κλήθηκε να διοικήσει το δήμο, εν μέσω μιας πολύ μεγάλης κρίσης. «Ο δήμος όμως στάθηκε όρθιος», είπε ο Γ. Καπεντζώνης, δείχνοντας ως πρώτη απάντηση σε αυτό τις χρήσιμες συνεργασίες που αναπτύχτηκαν. Αναφερόμενος στον τομέα των έργων τόνισε ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, τον εξοπλισμό του δήμου αλλά και στις υποδομές. Είπε ακόμα ότι τώρα ο δήμος έχει πρόσβαση σε προγράμματα χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση μεγάλων έργων, παράμετρος που η Δωρίδα έχει φροντίσει να αξιοποιήσει στο έπακρον μέσω του σχεδιασμού που έχει κάνει.
Στη συνέχεια απάντησε στα όσα του καταλογίζονται για τα ταμειακά διαθέσιμα , λέγοντας πως αυτά τα χρήματα αποτελούν ένα χρήσιμο μαξιλάρι μιας και επιτρέπουν να παίρνει ποσά για μεγάλα έργα, δείχνοντάς τα ως εκείνα που μπορεί να βάλει τυπικά με ίδια μέσα ο δήμος, κι ας μη χρησιμοποιούνται εν τέλει όπως προκύπτει από τις εκπτώσεις των διαγωνισμών. Μίλησε για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το δήμο κι ενώ άλλοι σε όλη την Ελλάδα δέχονταν συνεχώς πρόστιμα,  ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Επ’ αυτών μίλησε συγκεκριμένα για το έργο στον κόμβο της Γλυφάδας, αλλά και για εκείνον των Μαλαμάτων που δρομολογείται, και που θα ωφελήσει τα μέγιστα και τις δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής που αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξής της.
Κοινωνικός… δήμος
Στη συνεργασία του με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εστίασε μάλιστα αρκετά ο Γ. Καπεντζώνης, όπως επίσης και στο ότι ο δήμος δεν έχει αφήσει αναξιοποίητο το leader, εκμεταλλευόμενος κάθε του δυνατότητα (πχ βοτανικός κήπος). Μίλησε ακόμα για τις δομές κοινωνικής πολιτικής που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης βοήθησαν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κάνοντας αναφορά στην ενότητα αυτή και στην πρωτοβουλία του δήμου να βάλει πλάτη, ακόμα και πέρα από τα επιτρεπόμενα από το νόμο, ώστε να μην μείνουν περιοχές χωρίς ιατρική κάλυψη, δίνοντας «πλαγίως» κίνητρα σε γιατρούς ώστε να βρίσκονται εκεί.
«Όπως κοιτάζουμε τα μεγάλα, έτσι κοιτάζουμε και τα μικρά του δήμου μας», είπε με νόημα ο Γ. Καπεντζώνης, ξεκαθαρίζοντας στο σημείο εκείνο ότι κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα κάνει αναφορές στο θέμα των αντισταθμιστικών του Μόρνου, ένα τεράστιο ζήτημα για το οποίο το σύνολο των φορέων και των παρατάξεων του δήμου έχει ομόφωνα στηρίξει, και που τα έως σήμερα δείγματα για την τύχη του αιτήματος σε επίπεδο Ευρώπης είναι πολύ θετικά.
«Πρέπει να συνεχίζουμε»
«Σήμερα δεν θα πρέπει να σταματήσουμε όλα όσα έχουμε κάνει αλλά και έχουμε δρομολογήσει», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, δίνοντας το στίγμα του γιατί ζητά και πάλι την ψήφο των πολιτών μετά από δύο θητείες. Απαντώντας στη συνέχεια για τις αναθέσεις που του καταλογίζει η αντιπολίτευση, τόνισε πως με το βαθμό δυσκολίας που υπάρχει πλέον στην πραγματοποίηση έργων, μέσω των διαγωνισμών, που προκαλούν μεγάλη χρονοτριβή, οι αναθέσεις είναι μία λύση ώστε ο δήμος να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Βέβαια, θέλοντας να δείξει πως δεν αποτελούν και το μόνο δρόμο είπε πως για το 2019, έως και σήμερα, έχουν γίνει έργα με την μέθοδο αυτή της τάξεως των 550.000 ευρώ, ενώ με διαγωνισμούς 650.000 ευρώ.
«Θα διοικήσω με την ομάδα μου»
Μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού του είπε ότι είναι ανεξάρτητος, με σεβασμό στην ταυτότητα και την άποψη του καθενός. «Ελπίζουμε πως και σε αυτές τις εκλογές δεν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος», είπε ακολούθως ο Γ. Καπεντζώνης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δίνει υποσχέσεις για μοίρασμα θέσεων, πολύ περισσότερο δε πριν τις εκλογές του δευτέρου γύρου εάν χρειαστούν. «Αν βγω δήμαρχος θα διοικήσω με τη δική μου ομάδα», ξεκαθάρισε, δηλώνοντας οπαδός των συνεργασιών, αλλά εκείνων που γίνονται σε άλλη βάση και όχι με τη μορφή ανταλλαγμάτων.
Τέλος παρουσίασε τους υποψηφίους του, κρατώντας κάποιες κενές θέσεις για τις τελευταίες ημέρες, για λόγους τακτικής. Μάλιστα κλείνοντας, και αφού ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκόμενων, ζήτησε από όλα τα στελέχη του να μην παρέμβουν στις εκλογικές διαδικασίες των τοπικών συμβουλίων, πράγμα που θα κάνει μόνο ο ίδιος εάν του ζητηθεί από ανθρώπους που έχουν βοηθήσει την παράταξη όλα αυτά τα χρόνια.  

Αναλυτικά οι υποψήφιοι που παρουσίασε ανά ενότητα είναι οι:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
1.            Μητρόπουλος Χρήστος, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου, από Υψηλό Χωριό.
2.            Μπαρπούτης Γιάννης, Υπάλληλος ΕΛΤΑ, από Κροκύλειο.
3.            Παλασκώνης Κωνσταντίνος, Επιχειρηματίας, Αντιδήμαρχος, από Αρτοτίνα.
4.            Παπαδοπούλου Μπίμπα Άννα, Υπάλληλος στη Λυρική Σκηνή Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από Πενταγιού.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
1.            Αλεξανδρής Νίκος, Επιχειρηματίας από το Δροσάτο.
2.            Διαμαντόπουλος Κώστας, Αστυνομικός, από Ευπάλιο.
3.            Ευσταθίου Ανδρέας, Επιχειρηματίας, Αντιδήμαρχος, από Καστράκι.
4.            Καραμπάρπας Αντώνης, Πολιτικός Μηχανικός, από Μανάγουλη.
5.            Καρβέλλας Αριστοτέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού, από Κούκουρα Κλήματος Ευπαλίου.
6.            Μανιώτης Θανάσης, Δασικός Υπάλληλος Δασονομείου Ευπαλίου, από Παλαιοξάρι
7.            Μπισμπίκη Λαγαρού Αγγελική, από Μαλάματα.
8.            Παπαγεωργίου Ελένη, Επιχειρηματίας Εστίασης από Παραλία Σεργούλας.
9.            Σπυροπούλου Πένυ, Δικηγόρος, από Ευπάλιο.
10.          Στεφανή Χαρά, Υπάλληλος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από Φιλοθέη.
11.          Σωτηρόπουλος Χρήστος, Συνταξιούχος Εφοριακός Υπάλληλος, από Τρίκορφο.
12.          Τασάκος Ευθύμιος, Επιχειρήσεις Εστίασης, από Μαραθιά.
13.          Τσιονάκας Θωμάς, Υπηρετεί στο  Λιμενικό Σώμα, από Μαλάματα.
14.          Φλέγγας Γιάννης, Επιχειρηματίας Εστίασης, Δημοτικός Σύμβουλος, από Ευπάλιο.
15.          Φρομουζοπούλου Ανθή, Φοιτήτρια Μαιευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, από Μαραθιά.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
1.            Γλυμίτσας Γιώργος, Προϊστάμενος ΙΚΑ, Δημοτικός Σύμβουλος, από Άβορο.
2.            Κουτσούμπα Σοφία, από Λιδωρίκι.
3.            Κυριανάκης Ευθύμιος, Συνταξιούχος Γενικός Διευθυντής Kodak,από Λευκαδίτι.
4.            Μαυρομμάτης Εμμανουήλ, Αρχιφύλακας στο Α.Τ. Δωρίδος στο Λιδωρίκι, από Πεντάπολη.
5.            Παπαδοπούλου Γεωργία, Φιλόλογος, από Λιδωρίκι.
6.            Παπακωνσταντίνου Δημήτριος, Συνταξιούχος ΟΤΕ, Αντιδήμαρχος, από Λιδωρίκι.
7.            Υφαντής Κωνσταντίνος, Επιχειρηματίας, Δημοτικός Σύμβουλος, από Πεντάπολη.
8.            Χαρδαλούπας Γιάννης, Κτηνοτρόφος, από Αμυγδαλιά.
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ
1.            Ζέτος Παναγιώτης, Ξενοδοχειακή Επιχείρηση, Αντιδήμαρχος, από Τριζόνια.
2.            Καραχάλιος Δημήτριος, Συνταξιούχος ΙΚΑ, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, από Γλυφάδα.
3.            Κοντάρη Μαρία, Εκπαιδευτικός – Μηχανικός Αυτοματισμού, από Ερατεινή
4.            Κορομπίλης Ηλίας, Συνταξιούχος Ολυμπιακής Αεροπορίας, Πρόεδρος Κοινότητας Τολοφώνας.
5.            Κουτρούκη Μαριέττα, Πολιτικός Μηχανικός, από Άγιο Σπυρίδωνα.
6.            Μαρούλη Παπαδημητρίου Ελένη, από Τολοφώνα.
7.            Πολίτης Σταύρος, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Κοινότητας Ερατεινής.
8.            Σχίζας Επαμεινώνδας, Εργολάβος Οικοδομών, από Γλυφάδα.
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «εμπρός»

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme