19.6 C
Nafpaktos
Tuesday, April 23, 2024
spot_img
spot_img

Οι προγραμματικές δηλώσεις, η ΚΕΔΝ και οι ειδικοί συνεργάτες

Τρεις ερωτήσεις κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας ο Ανδρέας Κοτσανάς, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης με το δήμαρχο Βασίλη Γκίζα, καθώς και στις τρεις φρόντισε να αφήσει αιχμές για συγκεκριμένα θέματα. Στην πρώτη ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο η νέα δημοτική αρχή, ενώ έχει περάσει ένας μήνας θητείας, δεν έχει προβεί ακόμα σε προγραμματικές δηλώσεις προκειμένου να γνωρίζει το σώμα γι’ αυτά που θα πράξει. Μάλιστα πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής, σε μία εφημερίδα την οποία χαρακτήρισε «Εξόρμηση της δημοτικής αρχής», και σε ένα ακόμα που το παρομοίασε με την ΥΕΝΕΔ, λέγοντας πως αυτά έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Στην απάντησή του ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας σημείωσε πως για τη δημοτική αρχή οι προεκλογικές αναφορές αποτελούν δεσμεύσεις για το τι θα γίνει και μετεκλογικά, ως εκ τούτου δεν έχει κανένα νόημα να γίνει μία απλή επανάληψή τους.
Το δεύτερο ερώτημα του Α. Κοτσανά αφορούσε στην ΚΕΔΝ, και το ότι η σύσταση του νέου της ΔΣ δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, όπως των άλλων νομικών προσώπων του δήμου. «Έχει κάποια σχέση αυτό με το ότι η νέα πρόεδρος της εταιρείας τη θέλει καθαρή;», ρώτησε, για να του απαντήσει ο δήμαρχος, καταρχάς, πως βάσει νόμου έχει περιθώριο τριών μηνών με την αλλαγή της θητείας για να προχωρήσει στον ορισμό νέου ΔΣ. Είπε όμως ακόμα πως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες οι οποίες σε συνεργασία με τον υπάρχον συμβούλιο και τον πρόεδρό του δρομολογούνται και θα καταλήξουν για να οδηγηθούμε στην επόμενη μέρα, μιλώντας συγκεκριμένα για τον τακτικό έλεγχο που είναι σε εξέλιξη για τη χρήση του 2018. Επί του θέματος αυτού, ρώτησε στη συνέχεια και ο Γιώργος Γούλας, εάν ο δήμαρχος έχει εις γνώση του το διαχειριστικό έλεγχο που έχει αποφασίσει πριν από μήνες το δημοτικό συμβούλιο να γίνει στην ΚΕΔΝ, θέτοντας το ερώτημα εάν και αυτό το ζήτημα  είναι στους λόγους της καθυστέρησης. Επ’ αυτού ο Β. Γκίζας είπε, από τη μία, πως δεν γνωρίζει εάν έχει λάβει χώρα η υλοποίηση της απόφασης από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και από την άλλη πως σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτό συμβεί, δεν θα μπορεί να είναι λόγος καθυστέρησης αλλαγής της σκυτάλης, αφού πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία.
Το τελευταίο ερώτημα του Α. Κοτσανά αφορούσε στους ειδικούς συνεργάτες του δημάρχου, και την πρόσκληση για τρεις θέσεις εξ αυτών. Αφού αρχικά αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στην ανανέωση ενός από την προηγούμενη θητεία, στη συνέχεια συμφώνησε με την ανάγκη εξεύρεσης Αρχιτέκτονα, διαφώνησε όμως με την αναζήτηση ΤΕ τοπογράφου, καθώς και με εκείνη του δημοσιογράφου. Για τη μεν πρώτη θέση είπε δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται τοπογράφοι του Πολυτεχνείου, ρωτώντας εάν πρόκειται για φωτογραφική πρόσκληση, ενώ για τη δεύτερη σημείωσε πως θα έπρεπε ο δήμος να αναζητήσει άτομα επικοινωνίας και στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου, και όχι κάποιου που θα συντάσσει δελτία τύπου.
Επί του τελευταίου ερωτήματος ο δήμαρχος απάντησε αρχικά πως οι επιλογές των συγκεκριμένων θέσεων προέκυψαν από την έως σήμερα δική του αντίληψη του τι επικρατεί και του τι έχει ανάγκη ο δήμος, γι’ αυτό άλλωστε όπως είπε ενεργοποίησε τώρα τις τρεις από τις έξι θέσεις συνεργατών που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Αφού ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για διορισμούς, πρόσθεσε πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βάσει νόμου επιλέγονται από τον ίδιο, όπως αυτός κρίνει τον πιο κατάλληλο, σημειώνοντας μάλιστα πως γι’ αυτές του τις επιλογές και για το έργο που θα παραχθεί θα κριθεί στο τέλος της θητείας του. Ο Β. Γκίζας σημείωσε ακόμα πως αυτοί που θα καταλάβουν τις θέσεις θα είναι άτομα με όρεξη για δουλειά, κι όχι αργόμισθοι, ζητώντας από τον Α. Κοτσανά να μην βάλει κατά προσώπων. Για τη θέση του δημοσιογράφου, συγκεκριμένα, είπε ότι προβλέπεται από το οργανόγραμμα του δήμου, μην αποτελώντας δική του εφεύρεση, προσθέτοντας πως δεν θα πάρει άνθρωπο για να φτιάξει το προφίλ του δημάρχου, αλλά κάποιον που θα αναλάβει την επικοινωνία του δήμου με τους πολίτες, αλλά και τη εξωστρέφεια του τόπου. «Όποιος όμως προσληφθεί θα είναι εκεί και θα δουλεύει…», είπε με νόημα καταλήγοντας ο Β. Γκίζας.  

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme