25.4 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

Ο Σ. Τορουνίδης στο κατάμεστο Παπαστράτειο: «Ποτέ δεν θα συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας»

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ Σάκη Τορουνίδη στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Οι πολίτες κατέκλυσαν την αίθουσα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Σάκη Τορουνίδη αλλά και δυναμικό μήνυμα επιστροφής της Δημοκρατικής παράταξης ΚΙΝΑΛ –ΠΑΣΟΚ.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Σάκης Τορουνίδης, και αφού τον προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας και Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Χούτας, αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχει αναπτύξει με τους πολίτες μέσα από την ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους αγώνες για το ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες.

«Πολλοί από εσάς δεν είναι η πρώτη φορά που ανταποκρίνεστε σε κάλεσμα μου, με γνωρίζετε καλά, με γνωρίζετε χρόνια και όλο αυτό το διάστημα έχουμε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης, σχέση ειλικρίνειας. Συμμετείχατε στους αγώνες που έδωσα πολλές φορές πριν για το Δήμο Ινάχου και σας ευχαριστώ γιατί δώσατε την ευκαιρία να υπηρετήσω για 12 χρόνια την περιοχή όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και ασκώ το επάγγελμά μου. Όλα αυτά τα χρόνια έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: Ότι ποτέ δεν θα συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας! Δίνω μια υπόσχεση σε όλους εσάς , να εργαστώ με πάθος για το καλό του τόπου και των πολιτών. Για αυτό αγωνίζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Με τη δική σας εντολή, με τη δική σας εμπιστοσύνη, με τη δική σας στήριξη και αγάπη θα συνεχίσω να εργάζομαι για αυτόν εδώ τον τόπο. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί με εσάς», επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Σάκης Τορουνίδης αναφέρθηκε στην απόφασή του να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που έφερε στη χώρα η Δημοκρατική Παράταξη. Όπως τόνισε «στην ερώτηση γιατί με το ΚΙΝΗΜΑ, πρέπει να θυμίσω τις υποδομές που έφεραν ανάπτυξη και την ισχυρή Ελλάδα διεθνώς. Την ένταξη στον ισχυρό πυρήνα  του ευρώ, τα μεγάλα έργα που ειρωνεύονταν κάποιοι, όλα αυτά που εποφθαλμιούσε η δεξιά, την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά και πρόσφατα όταν κάποιοι μας παρέδιδαν ψεύτικα στοιχεία και την απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας με το μαχαίρι στο λαιμό, εμείς που μας ειρωνεύονταν τι κάναμε; Ποιός έφερε το Νόμο-πλαίσιο στην παιδεία; Ποιος έφερε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ΕΟΠΥ στην υγεία; Την Διαύγεια/ Opengov, τον Καλλικράτη σε Κράτος και Αυτοδιοίκηση, το θεσμό οικονομικού εισαγγελέα, την αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, την ΕΛΣΤΑΤ στην Οικονομία. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν ότι το 1981 ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Όλα εκείνα που διαιρούσαν μέχρι τότε την Ελλάδα δεν τελείωσαν, αν και δεν το θυμούνται κάποιοι. Και για κάποιους που λένε ότι είναι η… Δρακογενιά,  να θυμούνται ότι εμείς τα αλλάξαμε όλα, η παράταξη μας, όχι άλλος».

Σε άλλο σημείο σημείο της ομιλίας του ο Σάκης Τορουνίδης άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας: «Γιατί όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Που εμείς διαφωνούμε; Απαντάμε ευθέως. Για την συγκυβέρνηση με το απίθανο μόρφωμα των ΑΝΕΛ, την συνεργασία με την Καραμανλική δεξιά, την απουσία ιδεολογίας, το σκίσιμό του μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την ρητορική μίσους, την δολοφονία χαρακτήρων, τα «παραμύθια» ως ειδήσεις, τα τείχη ανάμεσα στους πολιτικούς, τα κόμματα, τους ανθρώπους. Φίλες και φίλοι, πραγματικά εδώ οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούσαν το Νόμπελ. Ποιο Νόμπελ όμως; Το Νόμπελ του ψέματος»

Σε ότι αφορά τη Νέα Δημοκρατία ο Σάκης Τορουνίδης ήταν σαφής: «Τι να πούμε για τη ΝΔ; Το κόμμα που υποσχέθηκε τις μαγικές λύσεις των Ζαππείων και των αντιμνημονίων; Το κόμμα που το 2009 χρεοκόπησε τη χώρα και δραπέτευσε από την κυβέρνηση, για να αποφύγει την ευθύνη των πολιτικών της.

Το 2010 καταψήφισε τη μοναδική λύση σωτηρίας. Το 2011 εισήγαγε στη δημόσια συζήτηση την ουτοπία των Ζαππείων και εκβίασε τον Πρωθυπουργό της χώρας να παραιτηθεί για να υπερψηφίσει το PSI. Το 2012 οδήγησε τη χώρα σε αχρείαστες εκλογές και έβγαλε από την ίδια πολυκατοικία τους ΑΝΕΛ με 10%! Κυβέρνησε και ούτε τον νόμο Διαμαντοπούλου δεν άντεξε! Εδώ στην Αιτωλοακαρνανία μας πήρε πάντως το Πανεπιστήμιο! Μόνο σε εμάς!»

Τέλος ο Σάκης Τορουνίδης εξήγησε το σύνθημά του «Προορισμός η Αιτωλοακαρνανία», αναδεικνύοντας ότι ήταν, είναι και παραμείνει εκπρόσωπος των πολιτών και του τόπου. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, «Πριν από όλα όμως πρέπει να καθίσουμε κάτω ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον με τόλμη και αποφασιστικότητα. Μαζί μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης. Μαζί μπορούμε να χτίσουμε έναν τόπο που θα λειτουργεί για τον κάθε πολίτη, ένα κράτος δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, γνώσης. Ένα κράτος αξιών».

Δελτίο τύπου

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme