30.1 C
Nafpaktos
Saturday, June 22, 2024
spot_img
spot_img

Περιοδεία στη Βόνιτσα και επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας από τη Δ. Κωνσταντόπουλο

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατά την περιοδεία του, χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου, στη Βόνιτσα συναντήθηκε με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Όπως ανέφερε, θεωρεί κομβική την επανεκκίνηση του έργου Αμβρακίας Βόνιτσας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Τόνισε, μάλιστα, ότι η αργοπορία του έργου έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχεια στον φόρο αίματος που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει λόγω του κακού οδικού δικτύου η ελληνική κοινωνία.

Κατά τη συνάντησή του με τους καταστηματάρχες της περιοχής αναλύθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και γενικότερα οι εμπορικές αγορές της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση πλήρωσε ακριβά την πολιτική και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι προεκλογικές παροχές εξαγοράς. Επίσης,τόνισε ότι κάποιες από τις βασικές θέσεις του «Σχεδίου Ελλάδα» του  Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ που στοχεύουν στη στήριξη και ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης είναι:

Η μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
Η μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
Η πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
Η πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
Η πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επιπλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις υπολογίζεται ως έξοδο και εκπίπτει της φορολογίας με συντελεστή αυξημένο κατά 50%.Η απαλλαγή από την φορολογία με 150 ευρώ για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Σχολιάζοντας την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην υγεία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση οδήγησε το ΕΣΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης, κάτι που εξυπηρετεί τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για περαιτέρω περικοπή των δημοσίων δαπανών στον χώρο της υγείας και αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες, όπως είπε, πλήττει κυρίως τους αδύνατους, δημιουργώντας αποκλεισμούς και υπογράμμισε ότι η υγεία αποτελεί ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα που θεμελιώνεται στο Σύνταγμα της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώθηκε για το μεγάλο ζήτημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει κατά καιρούς το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας που δυσχεραίνει την αποτελεσματική και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι το ΕΣΥ δημιουργήθηκε από τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη του τόπου, το ΠΑΣΟΚ και σε πείσμα όλων το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει όχι μόνο να το κρατήσει όρθιο, αλλά να το αναγεννήσει, αναφέροντας μερικές από τις προτάσεις του:

1) Κέντρα Υγείας σε όλους τους Καλλικρατικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας 24ωρης λειτουργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα.

2) Τοπικά δίκτυα ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή των Κέντρων Υγείας, των Δημόσιων πολυϊατρείων και των συμβεβλημένων μονάδων και γιατρών του ιδιωτικού τομέα (κατόπιν πιστοποίησης).

Ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες και γιατρούς ειδικότητας συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με όλους τους ιδιώτες γιατρούς. Ο ΕΟΠΥΥ ρυθμιστής και εγγυητής της αξιοπιστίας των Δημόσιων δαπανών.

3) Έμφαση στην πρόληψη : Με Εθνικό σχέδιο προσυμπτωματικού ελέγχου και ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου κέντρων πρόληψης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των παιδιών.

Στην πρόληψη να περιλαμβάνεται και η οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Σταθερό ποσοστό δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την οδοντιατρική φροντίδα.

4) Υπηρεσία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτικού Προσωπικού για την στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Εκσυγχρονισμός των υποδομών τους. ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Ριζική αναδιοργάνωση του συστήματος εφημεριών στο Λεκανοπέδιο.

5) Σύσταση ειδικών κέντρων για την διαχείριση χρόνων Νοσημάτων (Διαβήτης, υπέρταση, χρόνια αποφρακτικές πνευμονοπάθειες κλπ) που λειτουργούν 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο.

Μονάδες που συστεγάζονται με Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, αλλά εκτελούν αποκλειστικά το έργο τους.

6) Μείωση της συμμετοχής των πολιτών στα φάρμακα (και αντίστοιχη αναπροσαρμογή του σχετικού πλαφόν) με ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό μείωσης για χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

Κατάργηση της εισφοράς υγείας για επικουρικές συντάξεις.

spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme