19.9 C
Nafpaktos
Thursday, May 23, 2024
spot_img
spot_img

Το σπουδαίο έργο του Ιούλιου Συναδινού για τη Ναύπακτο-Απολογισμός και για την Επιτροπή Σταδίου


Στην πόλη της Ναυπάκτου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του στο Παπαχαράμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου, μία θητεία η οποία είναι αλήθεια πως άλλαξε κατά πολύ και φυσικά προς το καλύτερο την εικόνα των αθλητικών υποδομών στην πόλη. Επί της ευκαιρίας μάλιστα το δικό της απολογισμό για τα τέσσερα αυτά χρόνια έκανε και η διοίκηση του Σταδίου, με τον πρόεδρό της Γιώργο Αλεξόπουλο να δηλώνει ικανοποιημένος από το έργο που παράχθηκε.

Η συνέντευξη τύπου, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή του Σταδίου, ξεκίνησε με τον Γιώργο Αλεκόπουλο να καλωσορίζει τον Ιούλιο Συναδινό στη Ναύπακτο, μην παραλείποντας να πει πως αυτή είναι μία από τις πολλές επισκέψεις του στην πόλη, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από σπουδαίο, όπως όλοι ομολογούν, έργο. Ο κ. Αλεξόπουλος κάνοντας τον απολογισμό των δικών του τεσσάρων ετών στο τιμόνι του Σταδίου, συνεπικουρούμενος από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής αλλά και τους εργαζόμενους αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν και άλλαξαν κατά πολύ και την εικόνα αλλά και το βαθμό οργάνωσης των εγκαταστάσεων.
Η αναφορά στα έργα
Μίλησε για το χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου που μεθοδικά πλέον συντηρείται καθιστώντας το ένα γήπεδο στολίδι και με τη βούλα της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε στη συνέχεια στη  Μηχανογραφική Υποστήριξη και διαχείριση από εξειδικευμένο γραφείο που πλέον έχει το Στάδιο. Μίλησε για τον τεχνικό ασφαλείας που υπάρχει στο χώρο, για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων από εταιρεία SECURITY που παρέχει ασφάλεια και για όσους μπαίνουν στο Στάδιο αλλά και για τις ίδιες τις υποδομές, καθώς και για την καθαριότητα που πλέον είναι εμφανής σε κάθε του σημείο, μιας και αποτελεί έργο ειδικής εταιρείας. Προσαρμόζοντας τα πάντα στις νέες συνθήκες ο Γ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν με την προμήθεια Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας και τη δημιουργία ιστοσελίδας, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αντικεραυνική προστασία που έχει πλέον το σύνολο των εγκαταστάσεων.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής εστίασε στην τοποθέτηση των δύο τουρνικέ και τη λειτουργία ελεγχόμενων ηλεκτρομαγνητικών  Εισόδων – Εξόδων, καθώς και στις κάμερες ασφαλείας οι οποίες και αυτές πλέον συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας. Μίλησε ακόμα για το σύστημα ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους με την προμήθεια σύγχρονων πυροσβεστικών μέσων με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό του ιατρείου. 

Συνέχεια έργων
Ο Γ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε σειρά συντηρήσεων, επισκευών και παρεμβάσεων που έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια, που η κάθε μία μπορεί να ήταν μικρή, όμως στο σύνολό τους μετέτρεψαν το Παπαχαραλάμπειο στο στολίδι που είναι σήμερα. Συγκεκριμένα μίλησε για την πλήρη ανακαίνιση των αποδυτηρίων τόσο στο κλειστό γυμναστήριο, όσο και στο γήπεδο του ποδοσφαίρου, καθώς και στην ολική αλλαγή της εικόνας των τουαλετών που είναι επισκέψιμες από το κοινό. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το σημαντικό έργο της συντήρησης της κερκίδας του ποδοσφαιρικού γηπέδου, η οποία ξεκίνησε τμηματικά,  αλλά και για την ανακαίνιση των γραφείων, με την παράλληλη  τοποθέτηση και λειτουργία ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Οι παρεμβάσεις στις οποίες στάθηκε ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής ήταν αυτές που έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον ευεργέτη της πόλης, το Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, μιλώντας φυσικά για την τοποθέτηση νέας μεγάλης φωτεινής επιγραφής με την επωνυμία του Σταδίου, κάνοντας γέφυρα στη συνέχεια σε άλλους είδους έργα, όπως ήταν αυτά στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, που και αυτό βελτιώθηκε τα μέγιστα. Ο Γ. Αλεξόπουλος μίλησε ακόμα για τις προμήθειες που έγιναν σε αθλητικό, και όχι μόνο, εξοπλισμό, αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων η οποία δίνει πλέον μεγάλες δυνατότητες.
Το μεγάλο έργο του ταρτάν 
Εξέχουσα θέση, φυσικά, στις αναφορές είχε και η δρομολόγηση του έργου του ταρτάν, το οποίο είναι στο τελικό στάδιο πριν ο εργολάβος μπει στο χώρο, ένα έργο βέβαια στο οποίο εστίασε ακολούθως και ο κ. Συναδινός. Ο Γ. Αλεξόπουλος καταλήγοντας αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που είχε σε πολλά από αυτά ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μην παραλείποντας φυσικά να αναφερθεί και στη δουλειά των υπαλλήλων, μόνιμων αλλά και συμβασιούχων, οι οποίοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Απόλυτη ικανοποίηση Συναδινού
Ο Ιούλιος Συναδινός, παίρνοντας το λόγο, αρχικά ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Σταδίου για τη συνεργασίας τους αυτά τα τέσσερα χρόνια, καθώς και τα σωματεία, για το ρόλο που και αυτά διαδραμάτισαν προκειμένου όλοι μαζί να βάλουν το λιθαράκι τους για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών. Εστίασε στον προγραμματισμό που έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του, έναν προγραμματισμό που έθεσε εξαρχής το Στάδιο της Ναυπάκτου στις πρώτες προτεραιότητες με στόχο να γίνει ένα πρότυπο υποδομών για όλη τη χώρα, ένας στόχος που όπως είπε επετεύχθη μετά από πολύ δουλειά. Λέγοντας μάλιστα πως η Δυτική Ελλάδα το 2015 ήταν ουραγός στις αθλητικές εγκαταστάσεις, σημείωσε στη συνέχεια πως έγινε ένας σχεδιασμός ώστε αυτή η αδικία να αποκατασταθεί, πράγμα που τελικά έγινε.
Ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε στη σταθερή χρηματοδότηση από πλευράς της Γενικής Γραμματείας, η οποία επέτρεψε στις διοικήσεις να κάνουν το δικό τους προγραμματισμό για τις παρεμβάσεις που κρίνοντας ιεραρχικά απαραίτητες, τονίζοντας όμως ότι μέσα από το ΠΔΕ δίνεται η δυνατότητα στο Στάδιο να κάνει και το μεγάλο έργο του ταρτάν, το οποίο θα ολοκληρώσει, μαζί με το στέγαστρο της εξέδρας, τις εργασίες βάζοντας τις τελευταίες απαραίτητες αλλά συνάμα σημαντικές πινελιές. Για το πρώτο μάλιστα είπε πως πλέον υπάρχει και η υπογραφή του επιτρόπου, πράγμα που σημαίνει πως άμεσα μπορεί να πέσουν και οι υπογραφές ώστε ο εργολάβος να μπει στο χώρο ξεκινώντας τις εργασίες. Όσον αφορά το έργο του στεγάστρου είπε πως ήδη υπάρχουν 50.000 ευρώ για τη μελέτη του, ενώ στη συνέχεια, όταν αυτή ολοκληρωθεί θα πρέπει να δρομολογηθεί και ο διαγωνισμός για την πραγματοποίηση του έργου. Ο Γενικός Γραμματέας, βέβαια, δεν παρέλειψε να πει πως η παρούσα κυβέρνηση, και το προσωπικό της στον τομέα του Αθλητισμού, είχε αναλάβει τη δέσμευση για όλα τα παραπάνω, τηρώντας τις υποσχέσεις που έδωσε στο ακέραιο, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς και το μήνυμα για τις ερχόμενες εκλογές, ένα μήνυμα που λέει πως η διασφάλιση αυτής της πορείας και πολύ περισσότερο η συνέχισή της περνά μέσα και από την επόμενη ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου…

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme