19.6 C
Nafpaktos
Tuesday, April 23, 2024
spot_img
spot_img

Γιατί… με τη Λαμπρινή Πολυζώη-Τσερπέλη

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Ν. Φαρμάκη απαντά σε τέσσερα «γιατί»
Γιατί υποψήφια στην Περιφέρεια;
Γιατί σε αυτόν τον τόπο βρίσκεται η ζωή μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που με ξέρουν και τους ξέρω.
Γιατί πιστεύω πως ο τόπος που ζω, εργάζομαι και αγαπώ πρέπει να μπει σε μία Νέα Πορεία.
Γιατί είναι δεδομένο ότι η Αιτωλοακαρνανία, με την κληρονομιά που κουβαλάει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, είναι μία από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες της Ελλάδας.
Γιατί η σημαντικότητα της Περιφέρειας ως αυτοδιοικητικού οργανισμού, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος που διαβιούμε είναι εξαιρετικά κομβική και σημαντική.
Γιατι τα στοιχεία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν λένε ψέματα. Τελευταίοι σε ΑΕΠ, σε εισοδήματα, σε ρυθμούς ανάπτυξης. Και πρώτοι σε ανεργία και σε φυγή νέων προς τις άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Γιατί στο διάβα μου γνώρισα έναν άνθρωπο σαν τον Νεκτάριο Φαρμάκη και με κέρδισε με τις ιδέες του.
Συμμετέχω λοιπόν στις Περιφερειακές Εκλογές αντιλαμβανόμενη την άμεση ανάγκη
              για επανεκκίνηση,
              για νέο σχεδιασμό και
              νέες ευκαιρίες.
Γιατί με το Ν. Φαρμάκη;
Γιατί ο Νεκτάριος είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είναι ένας από εμάς. Δεν είναι πολιτικός κατ’ επάγγελμα.  Ένας άνθρωπος που έχει ξεκάθαρη ιδεολογική αφετηρία, που έχει επαρκή αυτοδιοικητική εμπειρία, που εκπροσωπεί την νέα γενιά, που πιστεύει στις συνεργασίες, την συναίνεση και στον ειλικρινή διάλογο , που δεν έχει δογματισμούς.
Ένας άνθρωπος προοδευτικός στις πράξεις και όχι στα λόγια.Ένας άνθρωπος του ρεαλισμού και όχι του λαϊκισμού.
Πιστεύω λοιπόν στον άνθρωπο και πολιτικό και συμπορεύομαι μαζί του στην προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή σελίδας, ξεκινώντας μια προσπάθεια ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .
Γιατί… όλα από την αρχή;
Γιατί το παρελθόν οφείλει να μας διδάσκει. Γιατί χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ξαναγνωριστούμε, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε σε μια άλλη βάση. Με άλλη ματιά και άλλα μάτια να ξαναδούμε και να αναγνωρίσουμε αυτά που μας ενώνουν
Γιατί πρέπει επιτέλους να απαντήσουμε στους εκφραστές του πελατειακού συστήματος και μιας συγκεκριμένης πολιτικής φιλοσοφίας ότι δεν μας εκπροσωπούν πια.  Για ένα καλύτερο αύριο, μαζί με τους ανθρώπους των άλλων συνδυασμών, χωρίς δογματισμούς την επόμενη μέρα όντως θα κάνουμε επανεκκίνηση.
ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με ιεράρχηση, με διάλογο και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών που θα οδηγήσει στον βέλτιστο σχεδιασμό και στην μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα προς τους πολίτες.
Γιατί κάποιος να ψηφίσει τη Λ. Πολυζώη;
Γιατί οι άνθρωποι της Ναυπακτίας και της Αιτωλοακαρνανίας με γνωρίζουν. Τους υπηρετώ μέσα από την θέση μου στην υπηρεσία μου πολλά χρόνια τώρα.
Προσωπικά, πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία, στην επιχειρηματικότητα, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και της Περιφέρειας, στο κοινωνικό κράτος, στο κράτος δικαίου και την κοινωνία των ίσων ευκαιριών.
Οπαδός της σύνθεσης, της συναίνεσης και του εφικτού και κατά του δογματισμού, υπέρ των εύστοχων λύσεων και απέναντι στις ταμπέλες και στα διαχωριστικά με οποιοδήποτε πρόσημο ιδεολογικό, θρησκευτικό ή άλλου είδους. Αντιλαμβάνομαι την πολιτική με πραγματιστική αντίληψη, μέσα από την αθόρυβη και ουσιαστική προσφορά στον συνάνθρωπο και στα προβλήματά του.
Η σχέση μου με την κοινωνία δεν αρχίζει σήμερα και οπωσδήποτε δεν θα τελειώσει με το πέρας της οποιασδήποτε ψηφοφορίας. Δίνω λοιπόν το παρών, γιατί νιώθω έτοιμη και ώριμη να συμμετάσχω στα κοινά της Περιφέρειάς μας.
Η υποψηφιότητά μου συμπυκνώνει τη μεγάλη επιθυμία μου να δημιουργήσουμε μαζί πρακτικές και λύσεις για την Ναυπακτία και την Αιτωλοακαρνανία.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme