24.8 C
Nafpaktos
Sunday, April 14, 2024
spot_img
spot_img

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδος Τ. Φλώρος ανεβαίνει κάθε μέρα που περνά


Ανεβάζει το εκλογικό βαρόμετρο η στάση του υποψηφίου δημάρχου Δωρίδας Τάσου Φλώρου. Προσηλωμένος στο στόχο του επιμένει να επικεντρώνεται με την ομάδα του, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού «Νέα Εποχή για τη Δωρίδα», στην «επόμενη μέρα» και δηλώνει κατηγορηματικά ότι κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος όλων των δημοτών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι «πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που διχάζουν τους πολίτες έχουν ξεπεραστεί, ενώ η ενότητα είναι επιτακτική». 

Στις ομιλίες του προς στους ετεροδημότες στην Αθήνα, και τους δημότες στην Αρτοτίνα, το Λιδωρίκι, την Ερατεινή, το Ευπάλιο και στις περιοδείες στα χωριά της ορεινής και της παραλιακής Φωκίδας, ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Φλώρος υπερασπίζεται σθεναρά την βούληση να δημιουργήσει «Μια Νέα Εποχή για τη Δωρίδα», όπως είναι και το όνομα του συνδυασμού του, τονίζοντας ότι «είμαστε στη ΔΩΡΙΔΑ του ΕΜΕΙΣ, του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Μέσα από την ενότητα, τον καλό αγώνα και το κοινό όραμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Νέα Δωρίδα».

Νέα δυναμική 
Η στάση του αυτή έχει δημιουργήσει μια νέα δυναμική, η οποία όπως είναι λογικό κορυφώνει το εκλογικό βαρόμετρο. Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «Ο δήμος χρειάζεται νέα Δημοτική Αρχή που να χαρακτηρίζεται από ήθος, εντιμότητα, δυναμική και υπευθυνότητα, που θα δημιουργήσει προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο αγκαλιάζοντας όλους τους συνδημότες. Με αντίληψη που ανοίγει νέους ορίζοντες, έτσι ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας».

Οι άξονες του προγράμματος 
Κύριος άξονας του προγράμματος του συνδυασμού του Τ. Φλώρου αποτελεί η καθημερινότητα και η ανάπτυξη. Σχετικά, γίνεται λόγος για άμεσες παρεμβάσεις, έργα και υποδομές όπως είναι η ύδρευση, η διαχείριση απορριμμάτων, το οδικό δίκτυο, αλλά και η προσβασιμότητα, που δυσχεραίνουν καθημερινά τη ζωή των κατοίκων της Δωρίδας. Πιο συγκεκριμένα, βασικά σημεία του προγράμματος αναφέρουν τα παρακάτω.

Οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα: 
στην αλλαγή των σωληνώσεων από αμίαντο όπου υπάρχουν (λόγω καρκινογόνων ουσιών)
στη βελτίωση των εγκαταστάσεων και των δικτύων ύδρευσης, για να μην αναγκάζονται πολλοί κάτοικοι να πίνουν νερό με λάσπη και να κινδυνεύουν από λοιμώξεις, και επάρκεια νερού όπου απαιτείται
στη συγκομιδή και καλή διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και στη δημιουργία υποδομών με παράλληλη ενημέρωση για ανακύκλωση.
στη βελτίωση και συντήρηση της οδοποιίας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο) με την παράλληλη διάνοιξη των δασικών και αγροτικών δρόμων

Το μέτωπο των παραλιών 
Στον παραλιακό άξονα η ανάπτυξη τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες επικεντρώνεται:
Στη συντήρηση και τον καθαρισμό παραλιών και βυθού σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και στη διαμόρφωση αυτών
στην τοποθέτηση ομπρελών και χημικών τουαλετών στις ελεύθερες παραλίες
στην εκμετάλλευση και τον έλεγχο της παραλίας με μεταφορά τους από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση προς όφελος του Δήμου, των λουομένων και όλων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
στη συστράτευση και στήριξη της κίνησης των πολιτών για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αγίου Νικολάου Φωκίδας – Αιγίου Αιγιαλείας για την οποία υπάρχουν επεξεργασμένες λύσεις για την άμεση επαναλειτουργία που θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα σε όλη τη Δωρίδα.
στην Αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Ερατεινής.

Υγεία, πρόνοια και κοινωνικές δομές 
Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι άμεσες, μόνιμου χαρακτήρα και όχι απλώς και μόνο υποστηρικτικές. Οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες πρέπει να λαμβάνουν την περίθαλψη και την ιατρική μέριμνα που απαιτείται.
Οι υποδομές για τα ΑμεΑ είναι ανύπαρκτες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την μετακίνηση και την εξυπηρέτηση των ατόμων αυτών. Αποτελεί προτεραιότητα του Συνδυασμού η διαμόρφωση των απαραίτητων υποδομών όπως:
Κτιριακές υποδομές με ράμπες στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ.
Δημιουργία υποδομών στις παραλίες με ράμπες και διάθεση λεωφορείου του Δήμου ή της Νομαρχίας για τη μετακίνηση ΑμεΑ από απομακρυσμένες περιοχές και χωριά.
Θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στην παραλία και σε πολυσύχναστες περιοχές.
Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου με πισίνα για τα ΑμεΑ και για όλους τους δημότες με τη παροχή ιατρικής βοήθειας, όπως θεραπείες αποκατάστασης από τραυματισμούς κ.λπ.
Δημιουργία νέας δομής κοινωνικής πρόνοιας και παροχών στο Δήμο για άτομα που έχουν ανάγκη, ΑμεΑ, όπως για παράδειγμα υποστήριξη σε δημόσιες υπηρεσίες, Κέντρο υγείας, νοσοκομεία.
Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης για ΑμεΑ.

Επίσης προτείνονται τα εξής: 
Πλήρη επάνδρωση των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ενισχυση του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου με ασθενοφόρο, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
Δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Ενότητα Ευπαλίου για την υποστήριξη των κατοίκων της Δυτικής Δωρίδας.
Ενίσχυση του προγράμματος κοινωνικής φροντίδας (Βοήθεια στο Σπίτι).
Ενίσχυση των άπορων οικογενειών σε συνεργασία με την εκκλησία και τους κοινωνικούς φορείς.

Νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία 
Αναπτυξιακά κίνητρα και κατάλληλες προϋποθέσεις και υποδομές για τους νέους Δωριείς, για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, τις νέες καλλιέργειες, την αγροτική παραγωγή, τις κτηνοτροφικές μονάδες, τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες.

Εκπαίδευση 
Ειναι αναγκαία η Βελτιωση των σχολικών κτιρίων, η αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων, η συντήρηση, βελτίωση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου και η διαμόρφωση αθλητικών υποδομών στο Δήμο προσβάσιμες σε όλους και στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

Τουρισμός 
Εξωστρέφεια και τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη τόσο του παραλιακού άξονα και του ορεινού όγκου της Δωριδας.
Αναπτυξη όλων των μορφών τουρισμού αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχονται λόγω φυσικού τοπίου και ιστορικών μνημείων, με:
την Ανάδειξη Μοναστηριών: Αγίου Ιωάννου Αρτοτίνας, Κουτσουρού Αμυγδαλιάς, Βαρνάκοβας και Τρικόρφου
την Κατασκευή υποδομής ενημέρωσης επισκεπτών και ανάδειξη της αρχαίας Καλλίπολης, καθώς και ενημέρωση για το φράγμα του Μόρνου. Δεν υπάρχει μια σήμανση που να αναφέρει για παράδειγμα την αρχαία Καλλίπολη και ένα ενημερωτικό χάρτη με την ιστορία της αρχαίας πόλης.
Το άνοιγμα και την ανάδειξη ορεινών μονοπατιών και ενίσχυση αθλητικών δράσεων, όπως το Tixio Race, καθώς και την Ανάδειξη του ορειβατικού πεδίου Συκιάς όπως και του παραλιακού μετώπου.
Τέλος, ανάδειξη και αξιοποίηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, σήμανση μονοπατιών και αξιοθέατων, δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών, με την απαραίτητη φυσικά στήριξη των πολιτιστικών διοργανώσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα 
Η παράταξη του Τ. Φλώρου, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης έχει σηκώσει για τα καλά τα μανίκια, και παρότι μπήκε αργά στο παιχνίδι αυτών των εκλογών, τα στελέχη της κάνουν λόγο για πολύ θετικό κλίμα το οποίο και θα αποτυπωθεί για αρχή στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Βλέποντας τη διαδικασία βήμα βήμα υπάρχει μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και των φίλων της παράταξης η αίσθηση πως μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής θα εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στη για δύο θητείες δημοτική αρχή, δίνοντας στο συνδυασμό του Τ. Φλώρου μεγάλο μερίδιο από την πίτα αυτής της αποστροφής. Οι τελευταίες ώρες, φυσικά, κρίνονται κρίσιμες, γι’ αυτό και σε κάθε σημείο του δήμο γίνεται κυριολεκτικά αγώνας ώστε το μήνυμα της ομάδας να φτάσει και να είναι ξεκάθαρο.

spot_img
spot_img
spot_img
Newspaper WordPress Theme
spot_img
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme
Newspaper WordPress Theme

Περισσότερα

Newspaper WordPress Theme